Peter Klimant Futbal

Prvé kolo body neprinieslo: Zlaté Moravce prehrali so Spartakom Myjava

Fortunoligová sezóna 2016/2017 začala. Futbalisti Zlatých Moraviec si v prvom kole zmerali sily s klubom Spartak Myjava. Z víťazstva sa však naši netešili.

Ilustračný obrázok k článku Prvé kolo body neprinieslo: Zlaté Moravce prehrali so Spartakom Myjava
Zdroj: TASR

Od úvodných minút to boli „kopaničiari“, ktorí diktovali tempo hry. V 7. minúte Kóňa vysunul Pekára, ale s jeho prízemnou strelou si Kováč poradil. V 19. minúte vydarený center Kolára našiel na hranici šestnástky Machovca, jeho dobre mierenú strelu však Kováč kryl. Prebiehala 23. minúta, Machovec rozohral štandardnú situáciu z pravej strany, na jeho center si vyskočil Kolár a jemným tečom hlavou Kováča prekonal – 0:1. V 27. minúte skúšal šťastie Pekár, ale jeho strele z hranice šestnástky chýbali decimetre. Domáci sa v priebehu 1. polčasu snažili, avšak ku koncovke sa vôbec nedostali.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. Hostia s prehľadom kontrolovali dianie na hracej ploche. Skóre sa opäť menilo v 58. minúte. Duga poslal ideálny center do šestnástky, Kolárovu prvú strelu ešte Kováč stihol vyraziť, ale na následnú dorážku bol už prikrátky. V 62. minúte sa po druhej žltej karte porúčal z trávnika Kolár a domácim svitla nádej v podobe polhodinovej hry v presile. V 76. minúte sa odhodlal k strele spoza šestnástky Bariš, pozorný Hruška však s prehľadom kryl.

V 82. minúte Duga vystrelil spoza obrancu a jeho dobre mierená strela tesne minula ľavú žrď. Na opačnej strane Pepe našiel Gešnábela a ten strelou z prvej len tesne minul Hruškovu bránu. V závere Barišovu strelu z priameho kopu Hruška stihol vyraziť. Domáci sa napokon predsa dočkali kontaktného gólu, keď Gešnábelov center poslal v 90. minúte za Hruškov chrbát Kuzma. V nadstavenom čase mal Kuzma na kopačke vyrovnanie, ale jeho strelu odvrátil na roh už na bránkovej čiare jeden z obrancov hostí.

Hlasy trénerov


Peter Gergely, tréner ViOn-u: „Mužstvo sa dáva dohromady, na ťažkom teréne sme sa presadzovali len veľmi ťažko. Po prestriedaní sme sa chytili. Škoda, že sme dali kontaktný gól až v závere stretnutia. Verím, že keď sa uzdravia Orávik a Pintér, bude to lepšie.“

Mikuláš Radványi, tréner Myjavy: „Do zápasu sme vstúpili nervózne, postupne sme sa však zlepšovali. To, čo sme chceli, teda dať gól do polčasu, sa nám podarilo. Druhý polčas sme začali dobre, dali sme druhý gól po peknej akcii. Pribrzdilo nás vylúčenie Kolára, napriek tomu sme zvíťazili. Chlapcom gratulujem.“

ViOn Zlaté Moravce – Spartak Myjava 1:2 (0:1)


Góly: 90. Kuzma – 23. a 58. Kolár. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kostadinov – Kolár, Daniel, ČK: 62. Kolár po 2. ŽK, 1152 divákov.

Zostavy a striedania:

  • ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Boszorád, Kapor, Karlík, Švec (69. Sedlák) – Pastva (66. Pepe Guilavogui) – Gešnábel, Bariš, Rejdovian (60. Válovčan), Kostadinov – Kuzma,
  • Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Pavlík, Ostojič, Machovec – Kolár, Bílovský, Kóňa, Kukoľ (90. Abrahám) – Pekár (28. Duga) – Sládek (70. Daniel).

Môže vás zaujímať:

Pozrite si kompletnú tabuľku Fortuna Ligy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM