Peter Klimant Rôzne

Pripravené na leto? 5 tipov od profi trénerky z Moraviec pre sexi bruško do plaviek

Letná sezóna je tu a kilá navyše už neschováme pod svetre a kabáty. Ako zatočiť s faldíkmi a ukázať sa na pláži v plnej paráde, sme sa pýtali osobnej trénerky Daniely Lindovskej.

Ilustračný obrázok k článku Pripravené na leto? 5 tipov od profi trénerky z Moraviec pre sexi bruško do plaviek
Zdroj: Dnes24.sk

Daniela sa trénerstvu a poradenstvu vo výžive venuje už takmer 15 rokov. Má za sebou kopec kurzov a je držiteľkou viacerých certifikátov z oblasti fitenessu. Nájsť ju môžete v Zlatých Moravciach v posilňovni Power Gym.

Len brušáky nestačia

„Pred 15 rokmi som spoznala Zoru Czoborovú s jej úžasným Kick-Box aerobikom, ktorý mi jednoducho učaroval. A tak som ho chcela jednoducho vedieť. A nie len cvičiť, ale aj predcvičovať. A tak sa stalo, že som začala chodiť „do školy“ nanovo a objavovať tajomstvá pohybu, tela a stravy, ktorá je pre nás prospešná. A jednoducho som sa „namotala“. Časom prichádzali ďalšie kurzy, semináre a certifikáty,“ opisuje Daniela svoju cestu za profi trénerstvom.

Ako Daniela hovorí, práca v kancelárii a nedostatok pohybu sú pre svalstvo brucha všetko iné, len nie spevňovanie. Veľkým problémom u žien je podľa nej i ochabnuté svalstvo po pôrode. „Priznajme si, pre mnohé z nás je brucho problémovou oblasťou číslo jeden. Zas a znova opakujeme – úmorné robenie brušákov nestačí na to, aby ste si vyrobili tehličky. Tvarovanie svalov je jedna vec, pálenie tukov tá druhá a treťou, nemenej dôležitou súčasťou je úprava stravy,“ vysvetľuje Daniela.

Na to, ako sa dostať do formy a nemusieť v horúcich mesiacoch zmäknuté bruško skrývať, má trénerka jednoduchý recept. V prvom rade je podľa jej slov potrebné poriadne sa hýbať, pomôcť ale môže aj týchto 5 praktických rád:

1. Večera je nepriateľom plochého brucha

Nie všetko, čo zjete po 17. hodine, sa vám uloží na bruchu. Nie je dôležité kedy jete, ale skôr to, aby ste jedli toľko, koľko telo spotrebuje. Ak si doprajete ľahkú večeru na báze celozrnných potravín, nemusíte mať strach. Pre sexi brucho je nebezpečné večerné maškrtenie pred televízorom či popíjanie piva alebo sladkých nápojov. Na to by ste mali zabudnúť.

2.Voda je základ

Pri chudnutí nemôže chýbať voda – najlepšie čistá, bez cukru a príchutí. Pite dostatočne veľa, aby telo nepociťovalo smäd a bolo hydratované. Pitný režim je jedným z tajomstiev úspešného zhadzovania kíl a vedzte, že bez vody to nepôjde. Aj nafúknuté brucho odľahčíte správnym pitným režimom. Dajte zbohom sladeným, bublinkovým nápojom a pite dostatok čistej vody, do ktorej si môžete pridať šťavu z citróna alebo bylinné čaje.

3. Chce to bielkoviny

V prípade, že sa snažíte vytvarovať bruško do podoby dosky, na tanieri by ste mali mať dostatok bielkovín. Sú stavebnými látkami svalov, dodajú energiu a zasýtia. Vďaka nim budete ľahšie spaľovať tuky a neschudnete zo svalov, ako sa to deje v prípade radikálnej diéty. Bielkoviny nájdete v mäse, rybách, sóji, vajciach a mliečnych produktoch.

4. Obmedzte sladkosti

Aj organizmus potrebuje občas pauzu od cukru. Zbavíte sa tak problému s nadúvaním a nepravidelnou stolicou. Keď dostanete chuť na sladké, siahnite radšej po ovocí alebo zelenine. Ideálne sú citrusy plné vitamínu C. Vynikajúcou náhradou sú aj orechy.

5. Strava musí byť vyvážená

Každé vaše jedlo by malo obsahovať bielkoviny a tuky. Najjednoduchšie zdroje sú mäso, ryby a vajíčka, keďže živočíšne bielkoviny obsahujú všetky dôležité aminokyseliny. Príjem sacharidov si rozvrhnite podľa vašej genetiky, množstva tuku v tele aj podľa toho, koľko sa hýbete a vydáte energie. Ak je vaším cieľom chudnutie tuku, prijímajte väčšinu sacharidov zo zeleniny a ovocia. Ak sa rozhodnete pre veľmi nízky príjem sacharidov (menej ako 50 gramov na deň), zaraďte každých 5 až 7 dní do jedálnička sacharidy s väčším glykemickým indexom – zemiaky, sladké zemiaky, varené obilniny (ryža, ovos). Musíte prijímať dostatok kalórií. Najlepšie je také chudnutie, pri ktorom nehladujete a cítite sa pohodlne. Optimum je príjem 1.500 kCal denne a viac.

Na fotke: Daniela Lindovská

Zlatomoravecká fitness trénerka Daniela Lindovská
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM