Peter Klimant Rôzne

Pripomenutie smutného výročia: Moravce hostili celoslovenskú konferenciu

Tento rok si pripomíname sto rokov od začiatku jedného z najkrvavejších konfliktov v našich dejinách. Pri tejto príležitosti sa konala špeciálna celoslovenská konferencia, ktorú sa organizátori rozhodli spraviť v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Pripomenutie smutného výročia: Moravce hostili celoslovenskú konferenciu
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 2. – 3. júla sa v priestoroch Gymnázia Janka Kráľa konala špeciálna vedecká konferencia pod názvom 100 rokov spomienok. „Hlavným cieľom bolo pripomenúť si výročie začiatku prvej svetovej vojny, ktoré sme nedávno oslávili. Je to odborno-metodická konferencia, čiže nie je zameraná len pre vedeckých odborníkov , ktorí majú svoje príspevky na tejto konferencií, ale aj pre učiteľov,“ informovala organizátorka Mária Onušková.

Organizátorom konferencie bolo Metodicko-pedagogické centrum pod záštitou ministerstva školstva. Gymnázium Janka Kráľa si na toto podujatie nezvolili náhodou. „Minulý rok toto zlatomoravecké gymnázium oslavovalo sto rokov, tak práve preto sme si vybrali, že konferencia bude na pôde tohto gymnázia,“ prezradila Onušková.

Celá konferencia trvala dva dni. Prednášajúci sa v stredu venovali samotnému vypuknutiu prvej svetovej vojny. Vo štvrtok boli hlavnou témou Československé légie. So svojimi príspevkami tu vystúpili viacerí odborníci z Historického či Vojenského ústavu.

Foto: Peter Klimant

Konferencia 100 rokov spomienok
8
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM