Peter Klimant Samospráva

Primátorka si už vybrala svojho zástupcu: TÁTO žena sa stala viceprimátorkou Moraviec

Zlatomoravčania sa konečne dozvedeli, kto zasadne na atraktívne miesto viceprimátora nášho mesta. Serafína Ostrihoňová si na túto funkciu vybrala ženu.

Ilustračný obrázok k článku Primátorka si už vybrala svojho zástupcu: TÁTO žena sa stala viceprimátorkou Moraviec
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Od zloženia primátorského sľubu Serafíny Ostrihoňovej prešlo už takmer 60 dní. Presne taký počet dní si primátorka dala na premyslenie, koho poverí dôležitou funkciou viceprimátora nášho mesta. Kedže čas sa krátil, Ostrihoňová sa rozhodla vyjsť s farbou von. V závere štvrtého zasadnutia Mestského zastupiteľstva prezradila poslancom a prítomným Zlatomomoravčanom svoje rozhodnutie. Novou viceprimátorkou Zlatých Moraviec sa stáva poslankyňa Marta Balážová.

Tá ako jediná zo všetkých poslancov kandidovala v komunálnych voľbách aj na flek samotnej primátorky. Zo siedmych uchádzačov však skončila až na štvrtom mieste. Väčší úspech zožala pri kandidovaní za mestskú poslankyňu. Tu získala najvyšší počet hlasov – až 993. Práve to bol jeden z faktorov, ktorý vraj Ostrihoňovú presvedčil pri jej výbere za viceprimátorku.

Okrem toho ju vraj v jej výbere utvrdili i samotní poslanci, ktorí mali možnosť na utorkovom pracovnom stretnutí anonymne vyjadriť svoj názor. Všetci tam vraj dostali lístky s menami zlatomoraveckých poslancov, a jedného, ktorého by si vedeli predstaviť na fleku viceprimátora, mali zakrúžkovať. „Bolo to len kvôli môjmu vnútornému presvedčeniu. Myslím si, že aj ten hlas ľudu bol týmto naplnený. Pretože aj v rámci tohto môjho prieskumu sa potvrdilo, že som správne uvažovala.“ vyjadrila sa Ostrihoňová.

A aké boli prvé slová novej viceprimátorky? Stručné… „Prijímam a sľubujem kolegom aj občanom, že sa budem snažiť urobiť maximum pre vás a pre toto mesto,“ povedala novopečená viceprimátorka Marta Balážová.

Na fotke: Marta Balážová a Jozef Paluška

Toto je nová viceprimátorka Zlatých Moraviec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM