Peter Klimant Samospráva

Primátor predstavil svoj záhadný plán. Poslanec: Len lieva vodu do mora!

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva mesta máme úspešne za sebou. Jedným z hlavných bodov programu bola mestská nemocnica a jej dlh. Primátor Lednár predstavil poslancom svoj dlho utajovaný plán. Neulahodil však každému.

Ilustračný obrázok k článku Primátor predstavil svoj záhadný plán. Poslanec: Len lieva vodu do mora!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Peter Lednár na stredajšom zasadnutí Mestského zastupiteľstva konečne predstavil svoj dlho utajovaný plán – ako získať peniaze na splatenie časti dlhu nemocnice bez toho, aby nemuselo byť tento rok mestské kúpalisko zatvorené. Jeho riešenie je v podstate jednoduché. Dohodol sa s riaditeľmi mestských podnikov Technické služby mesta a Službyt – Branislavom Vargom a Petrom Sendlaiom, že každý z nich uvoľní zo svojich rozpočtov časť peňazí, ktoré pôjdu na dlh nemocnice.

Podniky vedia dať po 10 000 €

„Tieto mestské podniky navrhli, že vedia poskytnúť z vlastných prostriedkov každý po sume 10 000 eur, ktoré teraz navrhujeme použiť na úhradu dlhov nemocnice. Viem, že situácia v týchto podnikoch nie je jednoduchá, a preto si o to viac cením správny postoj našich pánov riaditeľov, ktorí uprednostnili záujem verejnosti a otvoreniu kúpaliska a záujem o záchranu nemocnice pred vlastným podnikom,“ informoval Lednár.

Poslanec: Lievanie vody do mora

Kriticky sa proti tomuto návrhu postavil poslanec Peter Lisý, ktorý pred kolegami vyjadril svoje obavy z použitia peňazí.„Ja si myslím, že je to zase lievanie vody do mora. Zakaždým, ako sa tam voľačo pomôže alebo urobí, sa prakticky väčšina rozkradne. Aby aj toto nedopadlo takto isto," vyjadril sa Lisý.

Napriek tejto kritike primátorov návrh u mestských poslancov bez problémov prešiel. Mestská nemocnica tak dostane 20 000 eur, ktoré bude môcť použiť na splatenie časti svojho dlhu.

Foto: Peter Klimant

Zasadnutie MsZ Zlaté Moravce
3
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM