Veronika Kalinová Samospráva

Primátor Lednár: Proti vzniku spaľovni v Zlatých Moravciach je aj prezident SR!

Primátor Peter Lednár informoval, že robí všetky náležité kroky, aby zabránil vzniku spaľovni plastov v našom meste. V tejto veci sa obrátil aj na samotného prezidenta SR Ivana Gašparoviča.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Lednár: Proti vzniku  spaľovni  v Zlatých Moravciach je aj prezident SR!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Na štvrtkovom 32. zasadnutí mestského zastupiteľstva primátor v poslednom bode rokovania informoval o nových skutočnostiach ohľadom investičného zámeru Energetické zhodnocovanie plastov v Zlatých Moravciach.

Podpora prezidenta

„Oslovil som prezidenta SR Ivana Gašparoviča a Úrad vlády, aby nás podporili v boji proti vzniku spaľovni plastov v našom meste. V kancelárii prezidenta mi bolo oznámené, že aj prezident sa stotožnil s naším zamietavým postojom a vydá stanovisko, v ktorom podporí naše kroky proti spaľovaniu v meste a osobne sa obráti na Ministerstvo životného prostredia,“ uviedol Peter Lednár na zastupiteľstve.

Komunikácia s investorom

Primátor zároveň opätovne informoval verejnosť, že informácie týkajúce sa dlhodobej komunikácie s investorom nie sú založené na pravde. „Nie je to pravda, je to lož. Vždy sa hovorilo o štiepke alebo všeobecne,“ zdôraznil Lednár.

Mesto vydalo stanovisko, že umiestnenie energetického zdroja v časti priemyselného parku v nie je v rozpore s územným plánom mesta, ako ďalej informoval primátor. „Toto stanovisko však nikto nemôže považovať za súhlas so zámerom,“ dodal na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM