Peter Klimant Samospráva

Priechod pre chodcov pri železničnej stanici: Dočkajú sa Zlatomoravčania jeho vybudovania?

Pri zlatomoraveckej železničnej stanici dlhodobo chýba priechod pre chodcov. Ľudia po jeho vybudovaní volajú už dlhšie, čo potvrdil aj jeden z mestských poslancov. Dočkajú sa ho?

Ilustračný obrázok k článku Priechod pre chodcov pri železničnej stanici: Dočkajú sa Zlatomoravčania jeho vybudovania?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Pri železničnej stanici v Zlatých Moravciach na križovatke medzi Ulicou Prvého Mája a Staničnou chýba priechod pre chodcov. Ľudia tak prechádzajú z jednej strany cesty na druhú na rôznych miestach, čo z hľadiska bezpečnosti podľa mnohých obyvateľov mesta nie je zrovna ideálne. Miestni preto chcú, aby sa na danom úseku konečne vybudoval pre nich priechod. Celú vec už dokonca prezentoval na zasadnutí mestského parlamentu aj poslanec Vladimír Klučiar, na ktorého sa obrátili miestni niektorí obyvatelia.

"Stále ma nejak tak bombardujú tí ľudia z ulice Prvého Mája s križovatkou Staničná, že im bolo relatívne prisľúbené, že tam priechod pre chodcov bude. Do dneska sa nič s tým nerobilo, tak sa pýtam, v akom to je stave? Pýtal sa vedenia mesta.

K téme sa vyjadril Emil Hudák zo zlatomoraveckej radnice. Podľa jeho slov sa na celej veci už pracuje. „Na poslednej komisii sa dohodlo, kde budú osadené. Treba tam urobiť bezbarierový prístup. A tieto veci, neviem, pokiaľ na to nie sú možno financie v Technických službách, potom treba požiadať políciu o učenie, ale ja to mám už predbežne schválené,“ vyjadril sa Hudák, podľa ktorého bude na mieste potrebné urobiť aj niekoľko technických úprav, ako napríklad dobudovanie časti chýbajúceho chodníka.

Ako však dodal, všetko je to len o peniazoch. „Všetko je to o financiách. Keď budú financie, až budú Technické služby schopné to urobiť, nie je problém,“ dodal. Žiadny konkrétnejší dátum, kedy by sa tento projekt mohol zrealizovať, však neuviedol.

Môže vás zaujímať:

Mestskí poslanci odklepli navýšenie financií pre nemocnicu: O akú čiastku ide a na čo sa použije?

Svetlá sú, no nesvietia: Pozemné osvetlenie na námestí v Moravciach dlhodobo nefunguje, prečo?!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM