Veronika Kalinová Kultúra

Prichádza len raz za rok, tak ho nezmeškajte: Kde všade natrafíme na Mikuláša?

Mikuláš je každoročne vyťažený. Nebude tomu inak ani tento rok. Ak chcete, aby mali vaše deti nezabudnuteľný zážitok, určite si vyberte z mikulášskych akcií, či už priamo v meste alebo jeho okolí. Pripravili sme pre vás stručný prehľad.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza len raz za rok, tak ho nezmeškajte: Kde všade natrafíme na Mikuláša?
Zdroj: Dnes24.sk

…na námestí v Moravciach

K oslave Mikuláša už neodmysliteľne patrí aj vianočný stromček. Ten sa slávnostne rozsvieti príchodom obľúbeného Mikuláša 6. decembra na Námestí A. Hlinku o 16-tej. Mikuláš, ktorý príde na parádnom koči s konským záprahom, sladko odmení tie deti, ktoré mu zarecitujú alebo zaspievajú pesničku.

…v Národnom žrebčíne

V piatok 6. decembra sa v Národnom žrebčíne koná Zimný deň otvorených dverí, ktorý bude spojený s mikulášskou oslavou. Od 12-tej čaká deti otvorenie historickej jazdiarne žrebčína a program sa môže začať. Deti s rodičmi budú mať možnosť pozrieť si verejné tréningy koní, konkrétne voltížny a drezúrny tréning, ktoré sa začnú o 13-tej. O hodinu na to po prehliadke koní sa deti môžu previezť v koči ťahanom koňmi alebo si vyskúšať veľkolepú jazdu na saniach. O 16-tej nastane v Národnom žrebčíne chvíľa, na ktorú sa najviac čaká – príde Mikuláš, ktorý sa postará o bohatý mikulášsky program plný zábavy a chýbať nebudú ani sladkosti.

…v Sľažanoch

V sobotu 7. decembra zavíta Mikuláš aj do sľažianského kultúrneho domu, kde sa budú konať aj vianočné trhy. Dotvorenie predvianočnej atmosféry umocní aj kultúrny program v podobe tradičných kolied, folklóru a vinšovačiek. Mikuláš o 15-tej nepochybne poteší hlavne tých najmenších.

…v Topoľčiankach

Stretnutie so svätým Mikulášom bude čakať aj deti v Topoľčiankach v centre obce v sobotu 7. decembra o 15-tej. Pre návštevníkov bude pripravený i sviatočný program, v ktorom sa predstavia deti materských škôl a deti I. stupňa Základnej školy Topoľčianky. Pre deti bude tak ako každoročne pripravená mikulášska nádielka, napečené sladké pečivo a navarený čaj. Od 14.00 hod. sa rodičia budú môcť ponúknuť lokšami, klobáskami, jaternicami, koláčmi aj štrúdľami a zahriať sa vianočným punčom, medovinou či vareným vínkom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM