Kristína Striešková Rôzne

„Pribinka“ v maskách

Maškarný ples je zaužívaný všade na svete už dlhé roky. V cudzích krajinách sa oslavuje aj niekoľko dní a úplne iným štýlom ako u nás, no všetci slávime to isté - oslava fašiangov, príchod jari a možnosť predviesť tú najkreatívnejšiu masku.

Deti zo základnej školy Pribinovej si 16. februára urobili karneval. Program pre deti pripravovali žiaci deviateho ročníka. Čo sa týka organizačných vecí, mali to dobre premyslené. Porota tvorená z dvoch učiteliek a z dvoch starších žiačok, tombola, v ktorej boli zaujímavé vecné ceny, DJ, a nechýbali dokonca ani moderátori. Účasť bola pestrá, prišlo veľa žiakov, no najväčšiu menšinu tvorili tí najmenší. Podporiť ich prišli aj rodičia s fotoaparátmi a kamerami v rukách.

Na maskách si deti a ich mamičky dali veľmi záležať. Niektorí ich vyrábali doma, iní zas kúpili. Nechýbali princezné, roboti, predstavitelia Zora – pomstiteľa, Spiderman-i a iné známe i neznáme masky. Program prebiehal v hravom štýle, či to boli tance, hod kruhmi cez kužele, či predstavovanie masiek. Tombola bola hlavným bodom , na ktorú sa každý tešil. Deti si porozkladali lístky a mohlo sa ísť losovať. Niekto išiel domov sklamaný, že nevyhral, iný zas vysmiaty, že dostal aspoň nejakú tú cenu. Každej maske sa však ušla nejaká tá sladká odmena a samozrejme aj ocenenie. Udeľovali sa v rôznych kategóriách ako bola cena za najkrajšiu masku, najtrblietavejšiu, najtechnickejšiu, najpestrejšiu, alebo najvtipnejšiu masku a mnohé iné. Po zábavnom programe s tými menšími, si starší žiaci pripravili diskotéku. Celý karneval trval približne do 18:00 hod. pod dozorom pedagógov školy.

Sixtína Ferencová

Karneval_Pribinka
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM