Peter Klimant Samospráva

Pri jazde buďte pozorní: Prvá vážna zmena kvôli výstavbe kruháča už od dnes!

V priebehu týždňa sme vás viackrát informovali o pripravovanej uzávierke cesty na Továrenskej ulici. Dnes sa toto cestné obmedzenie stáva realitou. Vodiči budú musieť využiť pripravené obchádzkové trasy.

Ilustračný obrázok k článku Pri jazde buďte pozorní: Prvá vážna zmena kvôli výstavbe kruháča už od dnes!
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Naša najvyťaženejšia križovatka medzi ulicami Hviezdoslavova, Továrenská a Duklianska sa bude toto leto prestavovať na moderný kruhový objazd. Musíme sa preto zmieriť s viacerými dopravnými obmedzeniami počas celého leta, ktoré budú s touto prestavbou spojené. Tá prvá nás čaká už dnes. O 17:00 hodine sa kompletne uzavrie cesta II / 511 – Továrenská ulica. Jej uzatvorenie potrvá podľa odhadov až do nedele 8. júna 24:00 hod.

Obchádzky sú pripravené

„Obchádzková trasa (smer Topoľčianky a späť) bude vedená cez obec Žitavany a bude vyznačená prenosným dopravným značením. Dopravné obmedzenie dočasne zasiahne aj časť Hviezdoslavovej ulice – odbočka k bytovému domu č. 16, 18, 20, 22 , nie však po celú dobu uzávierky,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Dôvodom odstavenia cesty je plyn

Dôvodom víkendového uzatvorenia cesty zatiaľ nie je výstavba samotného kruháča, tá sa bude realizovať neskôr. Prv je potrebné spraviť iné práce, ktoré bránili postaveniu tohto kruhového objazdu. „Bude sa vykonávať výmena hlavného uzáveru plynu v úseku križovatky ulíc Hviezdoslavova, Duklianska a Továrenská,“ informovala policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Investorom nie je mesto

Investorom celej tejto prestavby nie sú Zlaté Moravce. Vybudovať kruhovú križovatku sa zaviazala spoločnosť TESCO STORES v súvislosti s výstavbou Hypermarketu Tesco v Zlatých Moravciach. Spoločnosť celú akciu financuje z vlastného vrecka. Samotná výstavba je zabezpečovaná spoločnosťou ARDIS. Jej konateľ sa vyjadril, že s prestavbou križovatky chcú začať hneď po vykonaní prekládky trasového uzáveru plynu, ktorá sa začína dnes.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM