Peter Klimant Kultúra

Prehliadky mauzólea i podzemia kaštieľa: Mestské múzeum chystá Deň otvorených dverí

Po roku ostanú dvere do mestského múzea v Zlatých Moravciach opäť otvorené do neskorej noci. Čaká nás totiž Medzinárodný deň múzeí a galérií, do ktorého sa zapojilo aj naše mestské múzeum. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Prehliadky mauzólea i podzemia kaštieľa: Mestské múzeum chystá Deň otvorených dverí
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V bežný piatok by ste sa mohli prechádzať po miestnostiach mestského múzea v Zlatých Moravciach len do šestnástej hodiny. V piatok 15. mája to však bude iné. Dvere sa po záverečnej nezatvoria. V rámci Medzinárodného dňa múzeí a galérií bude totiž v našom mestskom múzeu prebiehať Deň otvorených dverí.

Pri tejto príležitosti bude pripravený špeciálny program, ktorý začína už ráno o deviatej hodine. Okrem klasickej prehliadky múzea si budú môcť všetci návštevníci prezrieť aj podzemné priestory kaštieľa Migazziovcov. Tieto prehliadky sa budú robiť až do piatkovej polnoci. Okrem toho do sedemnástej hodiny budú možnosť si prezrieť i mauzóleum rodiny Migazziovcov.

Milovníkov hradov poteší odborná prednáška Martina Bónu o histórií a architektúre hradov Gýmeš a Hrušov, ktorá v múzeu začne o 17:00 hod. O hodinu neskôr príde na rad vystúpenie hudobného združenia Musicantica Slovaca, ktorá sa špecializuje na dobovú hudbu.

Počas dňa otvorených dverí v zlatomoraveckom mestskom múzeu bude vstup pre všetkých návštevníkov úplne zadarmo.

Na fotke: Kaštieľ rodiny Migazziovcov

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM