Peter Klimant Rôzne

Predvianočná dávka akcie v Zlatých Moravciach: Havkáči predviedli, ako sa vedia brániť

Zlaté Moravce majú za sebou netradičný pretek, v ktorej hlavnými hviezdami boli štvornohí chlpáči so svojimi pánmi. Diváci zažili naozajstnú pastvu pre oči. Veď sa na to pozrite sami, ako to tam vyzeralo...

Ilustračný obrázok k článku Predvianočná dávka akcie v Zlatých Moravciach: Havkáči predviedli, ako sa vedia brániť
Zdroj: Dnes24.sk

Predvianočná nálada, zodpovedný prístup, bojovnosť, prísni, ale spravodliví rozhodcovia. Tak hodnotia zlatomoraveckí kynológovia piaty ročník preteku v poslušnosti a obrane ich štvornohých miláčikov, ktorý sa konal 14. decembra. O víťazstvo zabojovalo dvanásť pretekárov.

„Obrana je jedna z mála disciplín, kde psovodi už vopred vedia, kde majú svoje slabiny, či silné stránky, takže prekvapenia sa nekonali. Zato precízna práca figuranta a razancia psov spôsobovala nadšencom tohto športu parádnu pastvu pre oči,“ opisuje pretek predseda zlatomoraveckých kynológov Jozef Paluška.

Diváci mali možnosť v akcií vidieť nemeckých ovčiakov, dobermana, rotvajlera, holandského ovčiaka a iné známejšie aj menej známe plemená.

Najlepšie si viedol a prvé miesto vybojoval šéf zlatomoraveckých kynológov Jozef Paluška s fenou Aišou. Bolo to už jeho tretie víťazstvo po sebe, tak si odnáša natrvalo domov aj putovný pohár Kynologického klubu Zlaté Moravce. Druhé miesto, s tesnou stratou 6 bodov získal opäť Jozef Paluška, s fenou Terry. Tretí skončil M. Géci s fenou Nellou.

Foto: Kynologický klub Zlaté Moravce

Zlatomoraveckí psovodi sa predviedli v parádnom svetle
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM