Peter Klimant Rôzne

Pred zlodejmi bacha aj vo vode: Finty ľudí na zlatomoravskom kúpalisku a čo radí polícia!

Príjemné letné počasie láka k vode azda každého. Nie všetci však navštevujú kúpalisko len preto, aby sa príjemne schladili. Je to aj ideálna príležitosť pre dlhoprstých, ktorí sa môžu obohatiť i na váš úkor. Je pred nimi zlatomoravské kúpalisko v bezpečí?

Ilustračný obrázok k článku Pred zlodejmi bacha aj vo vode: Finty ľudí na zlatomoravskom kúpalisku a čo radí polícia!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa vedúceho divízie športu Františka Sýkoru na pôde mestského kúpaliska zatiaľ nedošlo k žiadnej krádeži. Odporúča však, aby si návštevníci preventívne so sebou nebrali drahé veci. „Hlavné je si so sebou nebrať žiadne drahé veci ako zlato a podobne. Peniaze si tiež treba dávať do peňaženky a dobre ukrývať. Úschovňu tu žiaľ nemáme, takže každý je v kúpalisku na vlastné riziko,“ informoval Sýkora.

Kamerový systém nebude

Mínusom v bezpečnosti kúpaliska je chýbajúci kamerový systém. Ten tak skoro ani nebude, pretože naň nie sú peniaze. „Dôležitejšia by bolo rekonštrukcia kúpaliska ako takého, ako kamerový systém v tomto momente,“ povedal Sýkora.

Napriek tomu sa podľa Sýkoru návštevníci obávať o svoje osobné veci či auto nemusia. „Máme dohodu s mestskými policajtmi i so štátnymi, že tu budú pravidelne chodiť každý deň na obhliadku, či v noci, či cez deň,“ dodal Sýkora.

Policajti radia

Podľa polície si vreckári robia najväčší zálusk na veci, ktoré si počas kúpania necháte na deke. Rovnako preto odporúčajú nebrať na kúpalisko cennosti, platobné karty a veľké sumy peňazí. „Na voľne položené veci na deke má dohliadať jeden z vás. Ak vám bude odcudzený váš majetok z voľne položenej deky, náhradu spôsobenej škody neočakávajte," informuje policajný hovorca Michal Szeiff.

Szeiff dodáva, aby sa ľudia nebáli konať a v prípade ak uvidia podozrivú osobu, treba okamžite kontaktovať bezplatnú policajnú linku 158.

Ľudia majú svoje vlastné finty

Ľudia majú svoje vlastné finty, ktorými sa bránia pred prípadným okradnutím na kúpalisku. „Ja si dávam dosť pozor. Keď som aj vo vode, tak sledujem z bazéna. Ak tu mám nejakých známych, tak ich poprosím, aby mi troška dohliadli na veci. Ja potom zas im dohliadnem,“ prezradil svoje triky Karol (62).

Podobné triky má i pani Alena. „Hlavné je si skovať cenné veci, pretože keď sú na očiach, tak je skôr šanca, že ich niekto ukradne. Viete, príležitosť robí zlodeja. Potom z bazéna pozerám či sa nik okolo mojej deky nepohybuje,“ povedala Alena (41).

Moravce 24/tasr

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM