Tlačové správy

Prečo sa oplatí navštíviť Taliansko?

Dovolenky, téma leta, ktoré ešte ani nezačalo. Typická otázka zdvorilostných rozhovorov „A kam idete v lete na dovolenku?“ sa začne objavovať hneď po tom, čo ortuť v teplomere stúpne nad 23°C.

Ilustračný obrázok k článku Prečo sa oplatí navštíviť Taliansko?
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dosť otravná otázka a ešte o to viac vás znervózňuje, lebo neviete, kam pôjdete? Keď vidíte v katalógu tie tisícky zájazdov, začne sa vám hlava točiť viac ako po úpale. V jednom ale máte jasno – chcete byť v Európe, nič pre vás nie je krajšie ako európske prímorské mesto, kde je namiešaný ten správny pomer pláží, architektúry, kultúry a výnimočného jedla.

Netypické Taliansko

Páči sa vám okrem Európy aj Afrika, Ázia a vlastne všetky kultúry? Potom si vybrať dovolenku bude pre vás tvrdý oriešok. A možno ani nie, už ste boli na Sicílii? Najväčší taliansky ostrov, ktorý má aj najviac pamiatok UNESCO, takže o miesta, ktoré si skoro pamätajú dinosaurov, nebudete mať núdzu. Nájdete tú rôzne stavebné štýly – grécky, nomádsky, taliansky či arabský. Chcete ležať na pláži a mať od akejkoľvek aktivity pokoj? Pokojne to robte, len sa poriadne natrite opaľovacím krémom, pretože Sicíliu volajú aj „ostrov slnka“. Takže viete, čo to pre vás znamená.

Grécke Taliansko

Ak zbožňujete aj Grécko, aj Taliansko a nikdy sa neviete rozhodnúť, kam ísť, je tu Kalábria. Najjužnejšia časť Talianska, špička talianskej čižmy, miesto, kde sa prelína grécka a talianska kultúra. Vidieť to na úžasnej architektúre, počuť to v miestnom dialekte a cítiť to v tradičnej kuchyni. Ak chcete objaviť to najlepšie z Grécka a Talianska na jednom mieste, dovolenka v Kalábrii je pre vás povinnosťou. Povinnosťou, ktorá sa po príchode zmení na nezabudnuteľný zážitok.

V mori opatrne

Poznáte to, či už v mori alebo na pláži stúpite na ostrý kameň, rozbité sklo či plechovku a máte pokazenú dovolenku. Tento rok si dajte na to pozor, nekráčajte po pláži a ani vo vode bosý. Obujte si sandále alebo topánky do mora a nedovoľte ostrým nástrahám, aby vám pokazili dovolenku. Kalábria a Sicília sú dva dôvody, prečo musíte navštíviť Taliansko.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM