Peter Klimant Kultúra

Pracovný týždeň je za nami, myslite na relax: 8 lákadiel, ako stráviť víkend v Moravciach a okolí

Skrátený pracovný týždeň je za nami, čo znamená neklamný znak blížiaceho sa víkendu. Ten sa v Zlatých Moravciach a okolí bude niesť v znamení niekoľkých zaujímavých kultúrnych a športových podujatí. Pozrite si prehľad tých, ktoré by ste si nemali nechať zmeškať.

Ilustračný obrázok k článku Pracovný týždeň je za nami, myslite na relax: 8 lákadiel, ako stráviť víkend v Moravciach a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok 21.11.

  • Československá party

Československá party v Club of Angels Zlaté Moravce. Večer v znamení starých hitov z Československa. Hrá DJ Steven. Vstupné je zdarma.

  • Karaoke party

Karaoke + Oldies Party v Oregon klube v Zlatých Moravciach. Hrá DJ Jerry. Vstup je 2€.

  • FC ViOn Zlaté Moravce – MŠK Žilina

Po reprezentačnej prestávke, v ktorej Slovensko zdolalo v kvalifikácii Macedónsko v Skopje 2:0, resp. v príprave v Žiline Fínov 2:1, pokračuje futbalová Fortuna liga 2014/2015 zápasmi 18. kola. To otvorí už v piatok duel Zlatých Moraviec s lídrom zo Žiliny. Vstupné je na hlavnú tribúnu 5€.

  • Krojované bábiky Márie Pekárovej

Prezentácia Požitavských krojov na bábikách spojená s prednáškou o zhotovovaní krojov a spôsobe odievania a Požitaví. Nájdete ju v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach. Otváracie hodiny sú: 08.00 – 11.30 hod. a od 12.00 – 16.00 hod.

Sobota 22.11.

  • 3. spoločná brigáda na Vŕškoch

Relax môže byť aj pri práci. Motoclub Žitavany organizuje brigádu trate na Vŕškoch. O občerstvenie je postarané. Robiť sa začína o desiatej hodine ráno a makať sa bude do šestnástej hodiny.

  • Slepčianska 15-tka

Už po 18ty krát sa v bude v Slepčanoch behať. eží sa smerom do obce Nová Ves nad Žitavou, kde sa otáča späť do Slepčian, potom sa beží do obce Tesárske Mlyňany a Vieska nad Žitavou a späť do cieľa v Slepčanoch. Štart je naplánovaný na trinástu hodinu.

  • Prechádzka arborétom

V sobotu i v nedeľu od 8:00 do 17:00 hodiny v Arboréte Mlyňany môžete zažiť jesenne sfarbenú prechádzku. Vstupné pre dospelého je 3,50 €

Nedeľa 23.11.

  • V gazdovskom dvore na Katarínu

Občianske združenie Pelúsok pripravuje podujatie „V gazdovskom dvore na Katarínu“ v kultúrnom dome v obci Martin nad Žitavou. Celé to štartuje o 14.30 hod. Podujatie bude tvorené vtipným folklórnym pásmom pripomínajúcim zvyky a zvyklosti, ktoré sa vykonávali počas Kataríny v minulosti na dedinách. Zároveň sa nadviaže aj na nejaké tie vianočné zvyky. Celé toto divadielko bude sprevádzané tematickými ľudovými piesňami a na konci bude navodená predvianočná nálada spoločným spievaním kolied.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM