Peter Klimant Samospráva

Poznáme meno ďalšieho kandidáta: Primátorom v Moravciach chce byť miestny podnikateľ

Čas do konania komunálnych volieb sa nám pomaly kráti. Doposiaľ svoj záujem o miesto primátora potvrdili len dvaja kandidáti. Teraz k nim pribudol ďalší. Do volebného boja sa pustí i zlatomoravecký podnikateľ.

Ilustračný obrázok k článku Poznáme meno ďalšieho kandidáta: Primátorom v Moravciach chce byť miestny podnikateľ
Zdroj: Dnes24.sk

Záujem o kandidatúru na lukratívne miesto prvého muža Zlatých Moraviec nám potvrdil i miestny podnikateľ Jozef Martinec. „Budem sa uchádzať o funkciu primátora mesta, ku ktorej mám mimoriadnu úctu a preto jej chcem vrátiť príslušnú vážnosť,“ prezradil.

K súčasnému vedeniu je kritický

Podľa Martinca naše mesto za posledné obdobie stagnuje a je v majetkovej a ekonomickej recesií. Ku súčasnému vedeniu sa stavia veľmi kriticky. „Vedenie mesta sa nespráva zodpovedne, nie je riadené odborne, nerešpektuje sa právny poriadok SR. Mnoho principiálnych rozhodnutí bolo urobených nekompetentne. K verejnej službe, funkcii, musí jej nositeľ pristupovať s rešpektom a nie arogantne. Mesto majú riadiť primátor a poslanci spoločne, s cieľom trvale zlepšovať podmienky pre život jeho obyvateľov,“ kritizuje Martinec.

Do volieb pôjde ako nezávislý

Do volebného boja sa rozhodol ísť ako nezávislý kandidát bez podpory politických strán. „Chcem byť slušným primátorom všetkých občanov, bez ohľadu na ich politické názory, náboženské presvedčenie, národnú a rasovú príslušnosť. Na dosiahnutie tohto postoja je moja nezávislosť výhodnejšia,“ povedal Martinec. Zároveň je presvedčený, že ľudom má čo ponúknuť a svoje predstavy vie aj zrealizovať.

Martinec podľa svojich slov chce, aby boli Zlaté Moravce v budúcnosti otvorené, zelené, aby ponúkali obyvateľom a návštevníkom mesta komplexné podmienky pre život. Primárny problém, ktorý treba riešiť je podľa neho problém „spaľovne plastov“. „Je potrebné zabrániť realizácii investície „Energetické zhodnotenie plastov“. V tejto veci nemienim v budúcnosti ustúpiť ani o krok, je to pre Zlaté Moravce neakceptovateľné,“ povedal nový kandidát.

„Volebnú kampaň budem robiť korektne, budem presviedčať, argumentovať, stretávať sa s voličmi. Zmením Zlaté Moravce tak, aby nás v budúcnosti iní nemuseli ľutovať za to, že sme občanmi nášho mesta,“ dodal na záver.

S mestskou politikou má skúsenosti

Jozef Martinec je rodákom zo Zlatých Moraviec. S mestskou politikou má už svoje skúsenosti. V mestskej časti Chyzerovce viedol mládežnícke, športové a poľovnícke organizácie. V prvom volebnom období primátora Orbana bol poslancom a predsedom komisie pre výstavbu.

Istí sú traja kandidáti

Okrem Jozefa Martinca zatiaľ svoju kandidatúru potvrdila šéfka župných nemocníc Marta Eckhardtová a riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Dušan Husár. Súčasný primátor Peter Lednár svoju kandidatúru stále zvažuje. V meste sa otvorene hovorí ako o možnej kandidátke i o bývalej primátorke Serafíne Ostrihoňovej. Tá však svoj záujem o primátorskú stoličku zatiaľ nepotvrdila.

Foto: Michal Hudec

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM