Veronika Kalinová Rôzne

Pozeranie filmov pod holým nebom? V Moravciach síce amfiteáter máme, ale...

Pozrieť si film vonku za príjemného letného počasia je úplne niečo iné ako sedieť v interiérovom kine. V Zlatých Moravciach, bohužiaľ, takúto možnosť nemáme, aj keď mnohí z nás by ju s radosťou prijali.

Ilustračný obrázok k článku Pozeranie filmov pod holým nebom? V Moravciach síce amfiteáter máme, ale...
Zdroj: Webnoviny.sk

Letné kino by bodlo

Opýtali sme sa niekoľko Zlatomoravčanov, aký majú na to názor oni. Privítali by funkčný amfiteáter či autokino? Peter (34) by bral amfiteáter: „Strašne rád by som si pozrel nejaký dobrý film na amfíku s kamarátmi s pivkom v ruke a dýchať pritom čerstvý vzduch. Amfiteáter v Moravciach máme, bolo by ho treba len spojazdniť. Bolo by to skvelé odreagovanie po náročnom pracovnom dni alebo spríjemnenie si víkendu. O tom však môžeme len tajne dúfať, lebo to asi tak skoro nebude, ale predstava je to krásna.“

Adriana (26) by si rada užila aj autokino. „Ešte som v žiadnom autokine nebola, ale počula som, že v Nitre bude, tak možno tam pôjdem. Nápad je to dobrý, páči sa mi to, lebo je to niečo netradičné, nové a za vyskúšanie by to stálo,“ povedala mladá študentka.

Zlaté Moravce majú amfiteáter, avšak nie je v prevádzke, čo je škoda. „Náš amfiteáter v podstate iba chátra a nič sa tam nedeje. Letné kino by bolo super, to tu chýba. Ale vlastne v meste chýba viacero vecí, hlavne to kúpalisko,“ povedala nezamestnaná Jana (45). Autokino je záležitosťou väčších miest, našťastie, v našom okolí sa jedno autokino nachádza, a to hneď v Nitre.

Autokino v Nitre

S unikátnym projektom prišli v Nitre. Od stredy si budú môcť diváci na nafukovacej obrazovke pred nitrianskym výstaviskom pozrieť filmy, ktoré získajú najviac hlasov v internetovom hlasovaní. Premietať sa bude denne od 21:30 hodiny. Autokino štartuje v stredu francúzskym kasovým trhákom s názvom Nedotknutení, informovala nitra24.sk. Cena vstupného na jedno auto je 2 €.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM