Peter Klimant Rôzne

Potok v Moravciach je v žalostnom stave: Bordel, na aký sa už dá len ťažko pozerať!

Plastové fľaše a bordel rôzneho druhu. Riečka Zlatňanka na tom veru nie je dobre. Viacero ľudí z Moraviec sa na žalostný stav nášho potoka nemohlo viac pozerať a tak sa rozhodli spraviť veľkú brigádu.

Ilustračný obrázok k článku Potok v Moravciach je v žalostnom stave: Bordel, na aký sa už dá len ťažko pozerať!
Zdroj: Dnes24.sk

Viacerým ľudom z Moraviec už dlho prekáža žalostný stav Zlatňanky a preto sa rozhodli konať a spraviť brigádu. „Vec vznikla spontánne, nič sa neplánovalo. Jednoducho sa dali dokopy ľudia, ktorým záleží na ochrane prírody.,“ hovorí jeden z organizátorov brigády. Tá sa uskutoční v sobotu 4. októbra so začiatkom o deviatej hodine ráno. Miesto stretnutia je parkovisko pred železničnou stanicou.

Podľa dobrovoľníkov pôjde o vôbec prvé čistenie tohto roku v Zlatých Moravciach. Pomocnú ruku podá aj mesto. Zlatomoravecké Technické služby zabezpečia odstránenie všetkých vyzbieraných odpadkov.

Pokiaľ príde dosť ľudí, tak to pravdepodobne nebude posledná čistiaca akcia na tejto riečke. „Ak budú mať ľudia záujem a príde nás dosť, tak určite budeme nad ďalším čistením uvažovať. Ten kto už podobnú vec robil vie, že táto práca nie je jednoduché a na to aby malo čistenie význam a niečo po vás aj bolo vidno, potrebujete väčšiu skupinu ľudí,“ prezrádza organizátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM