Veronika Kalinová Futbal

Posledný zápas zimnej časti sezóny ViOn-u nevyšiel: Zlaté Moravce prezimujú na 8. mieste

V poslednom zápase zimnej časti sezóny stál proti ViOn-u Slovan Bratislava, ktorý Zlaté Moravce zdolal 0:2. Posledný zápas teda našich chlapcom nevyšiel, ale aj tak im gratulujeme za úspešnú zimnú časť sezóny a umiestenie na 8. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Posledný zápas zimnej časti sezóny ViOn-u nevyšiel: Zlaté Moravce prezimujú na 8. mieste
Zdroj: Webnoviny.sk

Úvodné dejstvo veľa futbalovej krásy neprinieslo. Domáci v silne oklieštenej zostave pozorne bránili a čakali na brejkové situácie. Prvý strelecký pokus prišiel v 19. minúte, Milinkovič však z rohu malého vápna pozorného Kuciaka neprekvapil. V 27. minúte Vittek perfektne vysunul Žofčáka, ktorého v čistej šanci vychytal domáci gólman.

Prvý polčas bez gólového zakončenia

Po polhodine hry sa Vittek odpútal od Majerníka a jeho strela z hranice šestnástky skončila na pravej žrdi. Prvý strelecký pokus ViOn-u priniesla 37. minúta, keď Orávik z asi 18 m mieril tesne nad. V závere prvého polčasu skúšal šťastie na jednej strane Milinkovič, na druhej Szabó, ale bez úspechu. V nadstavenom čase prvého polčasu sa v dobrej príležitosti ocitol Mazan, ale Putnocký jeho strelecký pokus na dvakrát zneškodnil.

Hosťom sa napokon zadarilo

Po zmene strán belasí zvýšili aktivitu, z čoho pramenili aj gólové príležitosti. V 47. minúte Milinkovič posunul loptu Žofčákovi, ten však tesne minul domácu bránu. Do vedenia išli hostia o minútu neskôr, keď zmätky v malom vápne domácich využil nekrytý Niňaj, ktorý zblízka poľahky skóroval. V 50. minúte sa v sľubnej šanci ocitol Mészáros, jeho strele však chýbali centimetre.

V 56. minúte pohrozili domáci. Na Cándrakov center si nabehol Pribula, ale jeho prudká hlavička tesne minula cieľ. V 60. Pribula rozohral štandardnú situáciu, k lopte sa dostal Orávik a jeho tvrdá strela skončila na bočnej sieti brány hostí. O dve minúty Pribula „nabil“ Orávikovi, Putnocký jeho pokus zneškodnil. V týchto momentoch sa hra prelievala z jednej strany na druhú.

Bezmocný Kuciak

V 74. minúte agilný Orávik prešiel okolo Bagayoka, ale s jeho prudkou strelou si pozorný Putnocký poradil. Následne Milinkovič z uhla prestrelil Kuciakovu bránu. V 88. minúte Žofčák poslal loptu do päťky a nekrytý Halenár z troch krokov prekonal bezmocného Kuciaka. Hostia potvrdili úlohu favorita a zo Zlatých Moraviec si odviezli tri body.

Chlapci ukázali bojovnosť

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: „Gratulujem súperovi k víťazstvu. Dnes sme mali problémy vyskladať zostavu. Škoda prvého gólu, po ňom sme sa snažili o vyrovnanie. Je nám ľúto, že to nevyšlo. Chlapci však ukázali charakter a bojovnosť.“

Jozef Valovič, tréner Slovana: „Chceli sme jesennú časť zakončiť víťazstvom. Chlapci mali v podvedomí, že ViOn s nami 55 mesiacov doma neprehral. V prvom polčase sme mali dve-tri šance, ktoré sme nevyužili. Po zmene strán sme dali rýchly gól. Zvíťazili sme, aj keď nás domáci v druhom polčase dosť trápili. Som rád, že sme získali jesenný titul a musím poďakovať kľúčovým hráčom, ktorí potiahli aj tých mladých.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM