Kultúra

Posledný februárový víkend pred nami: Tipy, ako ho stráviť v Moravciach a okolí

Čo všetko zaujímavé sa udeje v Zlatých Moravciach a okolí tento víkend? Pozrite si náš prehľad tipov na zaujímavé podujatia, ktoré sa uskutočnia v našich končinách.

Ilustračný obrázok k článku Posledný februárový víkend pred nami: Tipy, ako ho stráviť v Moravciach a okolí
Zdroj: TASR

Tanečná párty

24. február večer, Oregon pub, Zlaté Moravce

Ak ste fanúšik diskotékovej zábavy, v sobotu večer sa môžete tešiť na zaujímavú párty. Konať sa bude v Oregone. Pôjde o narodeninovú párty klubu, ktorý slávi 14-te narodeniny.

Kino Tekov

25. –26. február, Kino Tekov, Zlaté Moravce

Filmová fanúšikovia si cez víkend prídu v kine Tekov opäť na svoje. Tešiť sa môžeme na filmové lahôdky – Muzzikanti, John Wick 2 a Bodi: psia superstar.

Korčuľovanie pre verejnosť

25.- 26. február, Zimný štadión, Zlaté Moravce

Aj počas tohto víkendu bude zlatomoravecký zimný štadión otvorený pre verejnosť. Ak ste fanúšikom korčuľovania, môžete sa na zimák prísť vyblázniť v nedeľu v čase – 14:00 – 16:15 hod.

Gajdošské fašiangy

24. – 26. február, Malá Lehota, Veľká Lehota, Jedľové Kostoľany.

V poradí 30. ročník Gajdošských fašiangov sa bude konať dňoch 24.až 26. februára 2017. I tento rok sa bude toto podujatie konať až v troch obciach – Malá Lehota, Veľká Lehota, Jedľové Kostoľany. Tešiť sa môžeme na fašiangové pochôdzky, zabíjačkové špeciality, tvorivé dielne, koncerty i fašiangovú veselicu. Chýbať nebude ani tradičný slávnostný ceremoniál – prijímanie do Cechu slovenských gajdošov. Podujatie bude už tradične za účastni gajdošov z celého Slovenska i zahraničia.

Fašiangový sprievod

25. február, obec Topoľčianky

Na záver fašiangového obdobia si tu pre ľudí pripravili zaujímavú kultúrnu udalosť. Ako informuje obec, v sobotu 25. februára sa tu uskutoční fašiangový sprievod obcou, ktorý začína o pol desiatej hodine ráno. Sprievod bude postupne prechádzať jednotlivými ulicami obce. Dokopy tak prejde úctyhodných trinásť kilometrov. Chýbať v ňom nebudú členovia folklórnej skupiny Topoľnica a dychovej hudby Podhrušovan, ktorí sa postarajú o dobrú zábavu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM