Peter Klimant Krimi

Popíjanie v uliciach Moraviec: Problém je najmä s bezdomovcami, kde pijú najčastejšie?

Popíjanie alkoholu priamo v uliciach mesta je realita aj v Zlatých Moravciach. Kto by si však myslel, že problém je hlavne u mladistvých, mýlil by sa. Vrásky na tvári ľudom aj policajtom robia hlavne bezdomovci. Popíjajú v parkoch a dokonca i priamo v centre!

Ilustračný obrázok k článku Popíjanie v uliciach Moraviec: Problém je najmä s bezdomovcami, kde pijú najčastejšie?
Zdroj: Dnes24.sk

Mladiství boli tento rok príkladní, čo sa popíjania na verejnosti týka. Policajti s nimi problém nemali. „Mestská polícia počas prázdnin nezaznamenala nárast problémov spojených s požívaním alkoholu mladistvými osobami do 18 rokov. Počas týchto prázdnin ani neeviduje žiadny priestupok mladistvého páchateľa v súvislosti s požívaním alkoholu,“ prezradila hovorkyňa mestskej polície Mária Vozárová.

Ak by však na opitého mladistvého natrafili, celá vec by sa riešila pokarhaním. „V roku 2013 sme uložili šesť pokarhaní. Tento rok sme nedostali ani jeden podnet o spáchaní priestupku spočívajúceho v požívaní alkoholického nápoja mladistvou osobou do 18 rokov," prezrádza Vozárová.

Problém je u bezdomovcov

Podľa jej slov sa problém týka skôr dospelákov, hlavne bezdomovcov, ktorí si radi otvoria fľašku priamo na ulici, hoc je to zakázané. A kde to najčastejšie robia? „Najčastejšie dochádza k porušovaniu tohto zákazu v centre mesta a v mestských parkoch,“ povedala hovorkyňa.

Za takéto pitie im pritom hrozí pokuta, prichytený s ňou však musí súhlasiť. „Porušenie zákazu sa rieši uložením blokovej pokuty za podmienky, že páchateľ je ochotný pokutu zaplatiť, to je zákonná podmienka, alebo príslušníci spracujú priestupkový spis a odstúpia ho príslušnému Okresnému úradu na prejednanie priestupku,“ informuje Vozárová. Podľa jej slov je to ich jediná páka. Na zhabanie fľašky nemajú právo.

Museli privolať lekára

Popri riešení týchto problémov zažili zlatomoraveckí policajti už všeličo. „Stávajú sa aj prípady, kedy je nutné zavolať lekársku pomoc opitým osobám, ktoré sú zranené alebo sú značne pod vplyvom alkoholických nápojov,“ prezrádza hovorkyňa mestských policajtov.

Bordel

Podgurážení bezdomovci častokrát ničia i mestský majetok a robia veľký neporiadok. „Väčšinou ide o poškodené smetné nádoby a rozhádzané odpadky z týchto košov. Osobitná evidencia takýchto prípadov sa však nevedie,“ hovorí Vozárová. Napriek bordelu a hluku sa podľa hovorkyne sťažujú občania policajtom len sporadicky.

S opitými bezdomovcami mala veľký problém i naša čitateľka. Čítajte TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM