Peter Klimant Rôzne

Policajti z Moraviec zdvíhajú varovný prst: Na TOTO si určite dajte na jarmoku bacha!

Už len pár dní nás delí od zlatomoraveckého jarmoku. Okrem rôznych maškŕt, tovaru rôzneho druhu a veľkej dávky kultúry tam však môžeme naraziť i na niečo iné – na zlodejov. Dlhoprstí tu číhajú každý rok. Mestská polícia preto varuje ľudí, aby si dávali pozor.

Ilustračný obrázok k článku Policajti z Moraviec zdvíhajú varovný prst: Na TOTO si určite dajte na jarmoku bacha!
Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecký jarmok sa koná už tento piatok a sobotu na Námestí Andreja Hlinku. Na jednom mieste sa tak bude pohybovať pekná hŕstka ľudí. To je vynikajúca príležitosť pre dlhoprstých, ktorí vás veľmi ľahko môžu obrať o peniaze, ktoré ste plánovali minúť napríklad i na jarmočný medovník. Situáciu určite netreba podceňovať.

Mestská polícia každoročne viacerými spôsobmi upozorňuje ľudí, aby si na zlodejov dávali bacha. „Mestská polícia upozorňuje návštevníkov jarmoku na opatrnosť, a to prostredníctvom internetovej stránky mesta a tiež prostredníctvom plagátov, ktoré sú umiestnené na vstupoch na jarmok,“ informuje hovorkyňa mestskej polície Mária Vozárová. Napriek tomu sa zlatomoravecký jarmok len málokedy zaobíde bez krádeží. Podľa Vozárovej sa ich na minuloročnom stalo hneď niekoľko, ktoré evidovali štátni policajti.

Na zlú skúsenosť nás na našom facebooku upozornila aj obyvateľka nášho mesta, Marieta: „Dávajte si pozor na zlodejov! Mne tam ukradli peňaženku.“ Mestská polícia má preto tento rok v pláne zabezpečiť zvýšený dohľad nad celým jarmokom. „Mestská polícia počas jarmoku v roku 2014 bude zabezpečovať 24 hodinovú obchôdzkovú a hliadkovú službu tak, aby nedochádzalo k porušovaniu všeobecne záväzných právnych predpisov a bol zabezpečený verejný poriadok,“ prezradila hovorkyňa mestských policajtov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM