Peter Klimant Krimi

Podvodnícka akcia v našom okrese: Slová o príspevku od prezidenta skončili veľkým šokom!

Ďalší dôchodca zo zlatomoraveckého okresu naletel a prišiel o svoje peniaze. Ernest (88) si myslel, že dostane vianočný príspevok od prezidenta, miesto toho ho čakalo trpké prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Podvodnícka akcia v našom okrese: Slová o príspevku od prezidenta skončili veľkým šokom!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

V obci Čierne Kľačany podľa polície prišla v stredu do domu 88-ročného dôchodcu neznáma žena, ktorá tvrdila, že je zo Sociálnej poisťovne. Dôchodcovi údajne priniesla vianočný príspevok od prezidenta a ako darček masážny matrac.

Na stôl vyložila 500-eurovú bankovku a chcela z nej výdavok 250 eur. „Kým pán Ernest ležal na matraci, žena využila príležitosť a z domu mu ukradla 900 eur,“ skonštatovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová.

Žena vo veku približne 30 rokov bola vysoká zhruba 160 centimetrov a mala blond vlasy. Z miesta odišla s neznámym mužom na striebornom aute. „Polícia opätovne upozorňuje všetkých občanov, aby sa nedali nalákať na vianočné príspevky alebo preplatky, či už z plynární alebo elektrární. Žiadna inštitúcia takto nepostupuje,“ povedala Bruchterová. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin krádeže a po páchateľoch polícia pátra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM