Kristína Striešková Kultúra

Podľahnite vianočnej nálade

Je tu december a všade cítiť atmosféru blížiacich sa Vianoc, ku ktorým neodmysliteľne patria tradičné Vianočné trhy, prebiehajúce takmer v každom meste. Máme pre vás tipy, kde zažiť predvianočnú atmosféru v tom najlepšom duchu.

Tak ako každý rok, aj tento máte možnosť vybrať si z viacerých miest lákajúcich vianočnými koledami, vianočným punčom, tradičnými remeselnými výrobkami a chutnými domácimi dobrotami.

Vianočné koledy zaznejú ako prvé na nádvorí Zámku v Topoľčiankach, a to už túto** sobotu 3. decembra od 13.00hod. Okrem vareného vínka si budete môcť zakúpiť aj tradičné výrobky šperkárov, drotárov a potešiť tak svojich blízkych. Zámok Topoľčianky pokračuje svojím vianočným programom v sobotu 10.decembra, kedy si pre vás pripravil zimný koncert. V kupole zámku sa vám predstaví **Magdaléna Bajuszová so svojím klavírnym koncertom.

Neobyčajnú vianočnú predohru si pre vás pripravilo aj Arborétum Mlyňany. Od 13. decembra **môžete zažiť romantickú vianočnú prechádzku po Arboréte, zakúpiť si rôzne dekorácie a vianočné stromčeky vypestované v okrasných škôlkach. Predaj prebieha každý pracovný deň od od 8:00 do 14:00 hod. v predajni Arboréta Mlyňany SAV. Na inšpiráciu je pripravená aj výstava vianočných aranžmánov, z ktorej si tie najkrajšie kúsky môžete zakúpiť. Ukončením vianočných dní v arboréte budú **17. decembra vianočné tvorivé dielne.

**Od 14. decembra **sa vôňa vianočného punču bude šíriť aj našim mestom. **Na nádvorí Župného domu **vás každý deň čaká okrem dobrôt z vianočných stánkov aj sprievodný program. Dopoludnia bude prebiehať burza žiackych prác a poobedňajší program vám spestria vystúpenia folklórnych súborov zo Zlatých Moraviec a okolia. Program bude prebiehať až do posledného predvianočného dňa – 23.decembra. Teší sa na vás: FS Zlatňanka, Inovec, Chyzerovčanka, Drieňovanka, Kamenec a FS Kolovrátok. Prevádzková doba vianočných trhov je od 10.00 – 20.00hod.

Vianocne_trhy
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM