Veronika Kalinová Futbal

Pocta pre Moravce: Ktorí futbalisti sa dostali do kvalifikácie Majstrovstiev Európy?

V nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov na zápasy kvalifikácie Majstrovstiev Európy 2015 proti Holandsku a Gruzínsku figurujú aj mená dvoch Zlatomoravčanov. Ktorým dvom mladým futbalistom sa dostalo tejto pocty?

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre Moravce: Ktorí futbalisti sa dostali do kvalifikácie Majstrovstiev Európy?
Zdroj: Webnoviny.sk

14. novembra o 20.15 h v NTC Senec a 18. novembra o 12.00 h v Gori sa odohrajú záverečné zápasy kvalifikácie MS 2015 v tomto kalendárnom roku. V nominácii najlepších hráčov do 21 rokov sa umiestnil aj futbalista ViOn-u Michal Pintér na poste obrancu a zabojuje aj Lukáš Szabo na poste útočníka.

„Snažili sme sa nominovať najlepších hráčov v tejto vekovej kategórii, ale hlavným kritériom bolo, či pravidelne nastupujú vo svojich kluboch. Veľmi nás mrzí, že vypadol náš kapitán Richard Lásik, ale budeme bojovať aj za neho,“ povedal kormidelník dvadsaťjednotky Ivan Galád.

Mladí Slováci figurujú v tabuľke 3. kvalifikačnej skupiny aktuálne na 2. mieste s rovnakým počtom bodov ako vedúce Holandsko, odohrali ale o zápas viac. V štyroch dueloch si pripísali tri víťazstvá a prehru v Škótsku.

„Máme za sebou polovicu bojov v skupine, ktoré sme odohrali, myslím si vcelku úspešne. Teraz nás však čakajú asi rozhodujúce súboje a hoci nesľubujem, že v nich vyhráme, urobíme všetko pre to, aby sme ľuďom urobili radosť,“ povedal Galád. Novým kapitánom tímu po zranení Lásika je Norbert Gyömbér.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM