Veronika Kalinová Futbal

Pocta pre futbalistov ViOn-u: Dostali sa do národného výberu, zahrajú si v Istanbule

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 20 rokov odohrajú v utorok v tureckom Istanbule prípravný medzištátny zápas s olympijským výberom Spojených arabských emirátov. Tréner Ivan Galád nominoval na tento duel 19 hráčov, medzi nimi i hráčov zo Zlatých Moraviec.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre futbalistov ViOn-u: Dostali sa do národného výberu, zahrajú si v Istanbule
Zdroj: Webnoviny.sk

Traja hráči ViOn-u v národnom výbere

Z ViOn-u boli vybraný Michal Pintér, ktorý si zahrá na poste obrancu. Ďalší dvaja hráči z ViOn-u sú náhradníkmi. Na post stredopoliara bol vybraný Patrik Sabo a Lukáš Mihálik je náhradníkom na post útočníka. „V priebehu 24 hodín sme s klubmi dokázali vytvoriť dobré mužstvo. Absentujú tu hráči zo Žiliny a Trenčína, ktorí majú svoje povinnosti súvisiace s pohárom UEFA a nie sú tu zahraniční hráči, s ktorými počítame, či už na zraz 19-ky, alebo 21-ky,“ pochválil spoluprácu s klubmi kormidelník

Pre Galáda bude mať duel v Turecku proti olympijskému výberu SAE zaujímavú príchuť. „Oni sú tam už dvanásť dní a pripravujú sa na Gulf Cup, takže mužstvo bude na nás dobre pripravené. Ja som ešte neviedol mužstvo, s ktorým by som mal len jednu tréningovú jednotku, ale tým, že čas od zrazu až po zápas predstavuje 48 hodín, strávim ho tak, aby som hráčom vysvetlil, čo od nich budeme chcieť a hlavne, čo budeme chcieť hrať. Verím, že chlapci budú mať veľkú radosť zo zápasu. Budem od nich ale očakávať, aby hrali tak, ako sa patrí, keď hráme v národnom drese,“ povedal tréner.

Nominácia SR 20 na prípravný zápas so SAE 23

brankári: Dobrivoj Rusov (Spartak Trnava), Viktor Budinský (Dukla Banská Bystrica)
obrancovia: Michal Pintér (ViOn Zlaté Moravce), Miroslav Sedlák (DAC 1904 Dunajská Streda), Branislav Niňaj, David Hudák (obaja Slovan Bratislava), Michal Habánek (Spartak Trnava), Daniel Bednárik (AS Trenčín)
stredopoliari: Michal Faško (Dukla Banská Bystrica), Martin Chrien (Dukla Banská Bystrica), Ivan Schranz (Spartak Trnava), Martin Bukata, Ondrej Duda (obaja MFK Košice), Ján Dzúrik (Partizán Bardejov), Šimon Šmehyl (FC Nitra) útočníci: Marek Šovčík (Dukla Banská Bystrica), Matúš Marcin (Vysočina Jihlava), Adam Zreľák (MFK Ružomberok)
náhradníci:
obranca: Martin Mečiar (Spartak Trnava)
stredopoliari: Július Szöke (ŽP Šport Podbrezová), Patrik Sabo (ViOn Zlaté Moravce)
útočník: Lukáš Mihálik (ViOn Zlaté Moravce)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM