Peter Klimant Iné športy

Po vyše štvrťstoročí sa im to podarilo: Routiners sa stali majstrami Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy!

Zlatomoravecká hokejbalová liga už pozná svojho víťaza. Stalo sa ním mužstvo Routiners, ktoré si titul majstra vybojovalo po prvýkrát vo svojej vyše štvrťstoročnej histórii.

Ilustračný obrázok k článku Po vyše štvrťstoročí sa im to podarilo: Routiners sa stali majstrami Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy!
Foto: Radka Deckerová / Zdroj: Dnes24.sk

Víťazom Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy ročník 2015/2016 sa stal tím Routiners Zlaté Moravce. Chalani sa vo finále stretli s hráčmi Penguins Avengers. Celkovo spolu odohrali štyri finálové stretnutia, na záver ktorých bol stav série 3:1 pre Routiners.

„Podarilo sa nám to, o čo sa snažíme už od počiatku založenia klubu Routiners v roku 1988. Po niekoľkých druhých a tretích miestach sme konečne zdvihli nad hlavu víťaznú trofej pre majstra Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy a to úplne zaslúžene, keď sme vo štvrtom finálovom zápase deklasovali Penguins 8:0,“ vyjadril sa víťazný tím Routiners.

Tretí finálový zápas pritom vôbec nebol taký jednoznačný, Routiners vyhrali nad Penguins len o jeden gól, za stavu 6:5. To sa ale zmenilo vo štvrtom stretnutí, ktorý noví majstri zvládli bez väčších ťažkostí. „Od začiatku sme zápas kontrolovali a postupne sa presadili dvakrát Dodo Uhrecky, Peniaška Šimon a P.Dvonč, po jednom zásahu pridali Tome Šabo a Boris Strákoš. Fantastický výkon podal Martin Štoki Chren, ktorý zatiahol roletu a vychytal shutout,“ uviedol klub Routiners.

O majstrovi je teda už rozhodnuté, stále však nie je známy víťaz tretieho miesta. Podľa vyjadrenia vedenia Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy sa bude o bronz bojovať túto nedeľu, kedy sa odohrá rozhodujúci tretí zápas medzi mužstvami Lemons-Corgons a Benetton.

Výsledok štvrtý finálový zápas

  • Routiners – Penguins Avengers 8:0 (stav série 3:1)
  • góly: Š. Peniaška 2, J. Uhrecký 2, P. Dvonč 2, B. Strákoš, T. Šabo

Výsledok tretí finálový zápas

  • Penguins Avengers – Routiners 5:6 (4:1, 1:3, 0:2), (stav série 1:2)
  • góly: T. Segíň 2, A. Nagy, P. Segíň, J. Vrťo – J. Uhrecký 2, P. Dvonč 2, T. Šabo, I. Janček

Foto: ilustračné

Zdroj: ZMHL
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM