Peter Klimant Kultúra

Po siedmych rokoch je späť: Talentovaná umelkyňa predstaví svoje diela v Mestskom múzeu

Mestské múzeum Zlaté Moravce pripravuje novú zaujímavú výstavu. Tematika sa dokonale hodí do blížiacej sa jari. Názov výstavy je totiž "Kvety". Nebudú to však kvety, ktoré vytvorila príroda, pod tieto sa podpísala nadaná umelkyňa.

Ilustračný obrázok k článku Po siedmych rokoch je späť: Talentovaná umelkyňa predstaví svoje diela v Mestskom múzeu
Foto: Dominika Handzušová / Zdroj: Dnes24.sk

Magnólia, slnečnica, orchidea, strelícia a iné kvitnúce okrasné rastliny bude možné uzrieť na výstave výtvarných diel Alici Remišovej – Kvety, ktorá bude slávnostne otvorená 1.3.2015 o 14­.00 hod v pobočke Ponitrianskeho múzea v Nitre – v Mestskom múzeu v Zlatých Moravciach.

Autorka výtvarných diel Alica Remišová pôsobila celý život ako pedagóg na II. stupni základnej školy pri Piešťanoch, kde učila chémiu. Svoje umelecké cítenie mohla odovzdať žiakom, keď sa jej naskytla možnosť vyučovať pár hodín výtvarnej výchovy.

Amatérskemu maľovaniu sa intenzívne sa začala venovať po odchode do dôchodku. Prvú sériu výtvarných diel, ktorá mala abstraktné zameranie predstavila na výstave Akryl 2008 v priestoroch Mestského múzea v Zlatých Moravciach. Takmer po siedmych rokoch znovu v týchto priestoroch bude možné uzrieť jej druhú výstavu, ktorej dala názov Kvety. Ako už z názvu vyplýva, témou výtvarných diel sú kvety ako napr. papuľky, kokarda, slnečnica a iné kvitnúce okrasné rastliny, ktorými sa inšpirovala pri pohľade do svojej záhradky. Vystavených bude približne dvadsať obrazov namaľovaných akrylovou technikou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM