Peter Klimant Kultúra

Po roku sme sa dočkali: Kino Tekov je už zdigitalizované a... ako prvý film nás hneď čaká veľká pecka!

Výborná správa, ktorá poteší mnohých ľudí. V Zlatých Moravciach sa budú opäť premietať filmy na veľkom plátne. Kino Tekov otvára svoje brány. Tento film si pozrieme ako prvý...

Ilustračný obrázok k článku Po roku sme sa dočkali: Kino Tekov je už zdigitalizované a... ako prvý film nás hneď čaká veľká pecka!
Zdroj: Dnes24.sk

Po roku sme sa konečne dočkali. Kino Tekov je zdigitalizované a bude už čoskoro znova premietať. Na filmy však budeme chodiť do nových priestorov. Kino sa presťahovalo do divadelnej sály Mestského strediska kultúry a športu.

Prvý film, ktorý si vo vynovenom kine pozrieme bude pritom veľmi silná vec. Čaká nás totiž najnovšia bondovka, ktorá nesie názov Spectre. Dlho očakávaný film sa bude premietať už vo štvrtok a to presne o 18:00 hodine.

Filmy budú bežať na novej modernej premietacej technike D-cinema. Celý projekt digitalizácie stál celkovo 94 100 eur. Z tejto sumy audiovizuálny fond poskytol mestu nenávratnú dotáciu 32 000 eur, úver vo výške 52 000 eur a na financovaní sumou 10 100 eur sa spolupodieľalo samotné mesto. „S reprodukciou zvuku 2D a 3D, ktoré so sebou digitalizácia kina priniesla, dáva možnosť širšieho využitia divadelnej kinosály na rôzne iné podujatia, školenia, prezentácie, koncerty a vystúpenia, ktoré svojim divákom a návštevníkom ponúknu umelecký zážitok na vyššej úrovni ako tomu bolo doteraz,“ uviedlo mesto na svojom webe.

V kine Tekov sa nepremietali filmy od novembra 2014. Dôvodom bol zlý technický stav jeho budovy, konkrétne nefunkčný vykurovací systém a deravá strecha. Problém bol i v zastaralej premietacej technike, ktorá nepodporovala formáty nových filmov. Keďže oprava budovy by bola pre mesto pridrahá a nová premietacia technológia nemohla byť umiestnená v nevyhovujúcich priestoroch s deravou strechou, mesto sa rozhodlo kino presunúť do priestorov Mestského strediska kultúry a športu.

Môže vás zaujať:

V Moravciach sa premietajú filmy už sto rokov: Táto snímka hrala v kine Tekov ako prvá…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM