Peter Klimant Samospráva

Plat viceprimátorky spôsobil rozruch: Takto radnica obhajuje výšku odmeny pre Balážovú...

Výška platu viceprimátorky Marty Balážovej spôsobila v meste rozruch. Viacerým ľudom sa výška jej mesačnej odmeny zdá neprimeraná. Čo na to radnica?

Ilustračný obrázok k článku Plat viceprimátorky spôsobil rozruch: Takto radnica obhajuje výšku odmeny pre Balážovú...
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V stredu sme uverejnili článok, v ktorom sme informovali o výške platu novej viceprimátorky Marty Balážovej. Radnica vtedy uviedla, že tá pracuje pre mesto na polovičný úväzok za odmenu vo výške 1 520 eur mesačne. Táto správa pobúrila viacerých ľudí, ktorí na našej facebookovej diskusií neskrývali rozhorčenie. „Výsmech z ľudí, ktorí "makajú“ na tri smeny a zarobia pri tom 400–450 eur,„ napísal v diskusií Milan. "Hotová katastrofa …to je sila,“ okomentovala výšku platu viceprimátorky čitateľka Eliška. „1520 ečok a na polovičný úväzok od mesta, ktoré je zadĺžené až po uši!?“ Pýtala sa čitateľka Hanka.

Zaujímalo nás teda, či radnica nepovažuje uvedenú sumu za priveľkú. „Vzhľadom na rozsah jej činností, rozsah zodpovednosti, ako aj časovú náročnosť plnenia daných úloh, považuje pani primátorka uvedenú odmenu za primeranú,“ odpovedala hovorkyňa mesta Mária Vozárová, podľa ktorej výšku odmeny Balážovej určila primátorka v závislosti od určených úloh a rozsahu výkonu funkcie.

O tom, aké všetky činnosti a úlohy viceprimátorka Balážová vykonáva sa dočítate v článku – Viceprimátorka Balážová a jej povinnosti: V týchto činnostiach zastupuje hlavu nášho mesta

Veľa ľudom sa nepozdávalo hlavne to, že nová viceprimátorka zarába 1 520 eur len za polovičný úväzok. Práve tu nastala vo vyjadreniach mesta zmena. Vo svojom prvom vyjadrení nám radnica oznámila, že sa jedná o spomínaný polovičný úväzok. V tom najnovšom od hovorkyne Vozárovej je to však už uvedené trochu inak. „Pani zástupkyňa nemá určenú žiadnu pracovnú dobu a svoju funkciu vykonáva v čase, v akom si to riešenie problémov vyžaduje. Každý deň je niekoľko hodín na mestskom úrade, zúčastňuje sa na rokovaniach i mimo úradu a mesta, podľa potreby rieši zverenú problematiku nad rámec úradných hodín,“ dodala Vozárová.

Na fotke: Marta Balážová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM