Veronika Kalinová Samospráva

Plat primátora Lednára sa nemení: Návrh na jeho zvýšenie o 35 percent poslanci zamietli

V štvrtok sa na mestskom zastupiteľstve prejednával aj návrh na úpravu platu primátora Petra Lednára. Malo ísť o 35 %-né navýšenie platu, ale tento návrh poslanci nepodporili, čím primátorský plat ostáva na pôvodnej sume 2 036,65 eur.

Ilustračný obrázok k článku Plat primátora Lednára sa nemení: Návrh na jeho zvýšenie o 35 percent poslanci zamietli
Foto: Veronika Kalinová

Odôvodnenie navýšenia platu

Iniciátorom tejto úpravy bol viceprimátor Jozef Škvarenina. Je totiž v kompetencii mestského zastupiteľstva jeho prerokovanie, prípadne obecné zastupiteľstvo môže plat primátora jednohlasným rozhodnutím zvýšiť až o 70 %. „Predmetný návrh predkladám z dôvodu zabezpečenia adekvátneho odmeňovania primátora mesta, ktorý zodpovedá rozsahu a plneniu jeho pracovných povinností a odzrkadľuje jeho mieru zodpovednosti ako štatutárneho orgánu mesta,“ týmito slovami predložil viceprimátor svoj návrh.

Poslanci jednohlasne rozhodli

Poslanci následne hlasovali. Za schválenie návrhu bol však len viceprimátor. Ostatní poslanci boli buď proti, alebo sa hlasovania zdržali.Plat primátora mesta v súčasnosti predstavuje sumu 2 036,65 eur. Po jeho prípadnom navýšení o 35 % by sa výška primátorského platu vyšplhala na 2 749 eur po zaokrúhlení.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM