Kristína Striešková Rôzne

Personálne zmeny na mestskom úrade

Mesto Zlaté Moravce sa rozlúčilo s ďalšou zamestnankyňou – vedúcou ekonomického oddelenia Evou Struhárovou. Jej pracovný pomer závisel od zamestnávateľa, bol na dobu určitú a skončil 31. januára 2012.

Redakcia v tejto v súvislosti oslovila hovorcu MsÚ aj odchádzajúcu Evu Struhárovú. Po vyjadrení o odôvodnení takéhoto postupu vás budeme informovať. Podľa našich informácií ekonómka Eva Struhárová dostala padáka z miesta primátora, ktorý ju na tento post nominoval. Vedeniu mesta vraj nestačili jej pracovné výsledky, podriadeným sa zas páčil šéfkin prístup k nim. Zdroje z mesta, pre ktoré Struhárová ako ekonómka pracovala, hovoria v súvislosti s jej odchodom z funkcie niečo iné. „Prišli sme o dobrú ekonómku, vysokokvalifi­kovanú. Nedostatky z minulých období boli na 50 percent odstránené. A bolo by sa na ich odstraňovaní pokračovalo ďalej. Nebola na ňu jediná sťažnosť.“ Ako šéfka bola údajne veľmi príjemná. „Bola priama, všetko na rovinu povedala. Netušila, že príde o prácu, ráno jej to dali podpísať,“ hovorí náš zdroj. Zamestnanci si vraj kládli nechápavo otázku po ohlásení konca na poste vedúcej ekonómky. Personálnu výmenu na poste vedúcej ekonomického oddelenia Mestského úradu v Zlatých Moravciach nikto neočakával.

Čo hovorí zákon S účinnosťou od 1. 3. 2010 pracovný pomer na určitú dobu možno dohodnúť najdlhšie na dva roky. Pracovný pomer na určitú dobu možno predĺžiť alebo opätovne dohodnúť v rámci dvoch rokov najviac dvakrát.

Mesto prepúšťalo zamestnancov už v minulom roku Tím okolo nového primátora rušil niektoré pracovné pozície počas celých desať mesiacov po jeho nástupe do funkcie. Išlo o odborných referentov pre životné prostredie, správu majetku mesta, mzdovú agendu, informatiku, medzinárodnú spoluprácu, šport a kultúru a redaktorskú funkciu. Personálne výmeny nastali aj v mestských podnikoch. Podľa primátora mali byť do konca marca 2011 vyhlásené výberové konania na riaditeľov mestských podnikov. Tie sa zatiaľ neudiali.

Anna Mondočková

Eva_Struharova
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM