Samospráva

Park Migazziovcov sa konečne dočkal: Lavičky a smetné nádoby boli vymenené

Známe odpočinkové miesto Park Migazziovcov dostal nové lavičky i smetné nádoby. Tie staré už boli v žalostnom stave.

Ilustračný obrázok k článku Park Migazziovcov sa konečne dočkal: Lavičky a smetné nádoby boli vymenené
Zdroj: Dnes24.sk

Park Migazziovcov dostal v apríli kompletne nové lavičky i smetné nádoby. Ako uviedol magistrát, v parku sa v súčasnosti nachádza desať lavičiek a štyri smetné nádoby.

„O nové vybavenie sa postarali Technické služby mesta. Tie komunikovali s pamiatkovým úradom, nakoľko je park zapísaný do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Realizácia výmeny parkového vybavenia sa tak uskutočnila až po vydaní súhlasu zo strany pamiatkárov,“ povedal primátor Dušan Husár.

Pôvodné lavičky boli už v žalostnom stave. Mali viac ako 20 rokov a okrem času sa pod ich neslávnu podobu podpísali aj vandali. Mnohé boli polámané úplne. Mesto sa bude podľa Husára snažiť zabezpečiť nové parkové vybavenie pred zničením častejšími obhliadkami parku príslušníkmi mestskej polície.

„Pokiaľ predsa dôjde k nejakému poškodeniu lavičiek a košov, tak dôjde k následnej oprave, prípadnej výmene. Takže sa to nenechá zničené, ako to bolo v minulosti,“ povedal primátor, podľa ktorého v parku okrem nových lavičiek a košov došlo aj k dosypaniu nového kameniva na chodníkoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM