Kristína Striešková Rôzne

Páči sa vám vysielanie STV?

Vyjadrite svoj názor! Ministerstvo kultúry zisťuje názory a postoje verejnosti na vysielanie a charakter programov vo vysielaní Slovenskej televízie.

Verejnosť môže zhodnotiť vysielanie Slovenskej televízie (STV) prostredníctvom dotazníka, ktorý zverejnilo ministerstvo kultúry. Diskusia sa začala v pondelok (16. mája) a potrvá do 31. mája. Dotazník možno vyplniť na www.culture.gov.sk alebo na www.rtvs.sk.

STV sa zlúčila so Slovenským rozhlasom, od nového roka fungujú spoločne v rámci Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS).
„Vzhľadom na rozsah úloh, ktoré RTVS vyplývajú z tohto zákona, sa ministerstvo kultúry a Rozhlas a televízia Slovenska rozhodli požiadať odbornú aj laickú verejnosť o názor na vysielanie a programovú štruktúru organizačnej zložky Slovenskej televízie,“ vysvetlila hovorkyňa ministerstva kultúry Eva Chudinová pre TASR.

Chudinová pripomenula, že v roku 2010 takmer po dvadsiatich rokoch od vzniku verejnoprávneho vysielania v slovenských podmienkach sa začal proces najzásadnejších zmien jeho existencie.
Zákonom o Rozhlase a televízii Slovenska bola k 1. januáru 2011 zriadená verejnoprávna, národná, nezávislá, informačná, kultúrna a vzdelávacia inštitúcia Rozhlas a televízia Slovenska, ktorá poskytuje službu verejnosti v oblasti rozhlasového a televízneho vysielania.

Zdroj: TASR Foto. Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM