Kultúra

Otvorené podzemie kaštieľa i mauzóleum: Mestské múzeum čaká Deň otvorených dverí

Po roku budú dvere do mestského múzea v Zlatých Moravciach opäť otvorené do neskorého večera. Čaká nás totiž Medzinárodný deň múzeí a galérií, do ktorého sa zapojilo aj naše mestské múzeum.

Ilustračný obrázok k článku Otvorené podzemie kaštieľa i mauzóleum: Mestské múzeum čaká Deň otvorených dverí
Zdroj: Dnes24.sk

V bežný piatok by ste sa mohli prechádzať po miestnostiach mestského múzea v Zlatých Moravciach len do šestnástej hodiny. V piatok 18. mája to však bude iné. Dvere sa po záverečnej nezatvoria. V rámci Medzinárodného dňa múzeí a galérií bude totiž v našom mestskom múzeu prebiehať Deň otvorených dverí.

Pri tejto príležitosti bude pripravený špeciálny program. Počas celého dňa si budeme môcť pozrieť expozície a výstavy, podzemné priestory kaštieľa Migazzi, v ktorom múzeum sídli a mauzóleum rodiny Migazzi.

Od 15.00 hod. do 16.00 si môžete zaspievať spolu so speváckym súborom Zlatomoravčianka najznámejšie ľudové pesničky. Od 17.00 hod. do 18.00 hod. vás prevedie na prednáške drevenými kostolmi na Slovensku Jaroslav Burjaniv. Pre milovníkov historickej hudby je pripravené o 20.00 hod. vystúpenie hudobného združenia Musicantica Slovaca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM