Veronika Kalinová Kultúra

Otvára sa letná turistická sezóna v kraji: Tešte sa na festival vína aj netradičné koncerty!

Letná turistická sezóna sa v Nitrianskom kraji sa začne 17. mája, na Deň svätého Urbana. Tohtoročnú turistickú sezónu odštartuje dlho očakávaný Festival vína a gastronómie, na ktorom si milovníci kvalitného vína a dobrého jedla prídu na svoje.

Ilustračný obrázok k článku Otvára sa letná turistická sezóna v kraji: Tešte sa na festival vína aj netradičné koncerty!
Zdroj: Dnes24.sk

„Festival vína a gastronómie predstaví kraj ako vinársky región s kvalitnou ponukou vín a živou vinohradníckou tradíciou,“ informovala Ľubica Libová z Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja. Festival bude spojený s ochutnávkou najlepších ročníkových vín roku 2012 spolu s najkvalitnejšími ovocnými destilátmi, ktoré ponúknu najúspešnejší regionálni výrobcovia.

Bude aj dobrá muzika

Otvorenie letnej turistickej sezóny sa nezaobíde ani bez dobrej muziky. Diváci sa na Svätoplukovom námestí môžu tešiť na netradičné a jedinečné hudobné zoskupenia. „Ponúkneme citary, heligonkárov, gitarový i 24-členný sláčikový orchester zo Štúrova,“ povedal vedúci oddelenia kultúry Úradu NSK Anton Živčic. Dvanásť najlepších hudobníkov na gitarové nástroje A teraztutto z Nitrianskeho kraja pod vedením Tibora Andreasa prídu v tento deň čo-to ukázať z ich bohatého hudobného repertoáru. „Profesor Andreas zahrá sólo na hudobnom nástroji mandula. Je to taký zvláštny hudobný nástroj, niečo medzi mandolínou a gitarou,“ uviedol Živčic.

Chýbať nebude ponuka klobás, párancov, držkového paprikášu a ďalších regionálnych špecialít.

Podpora z ministerstva

Nitrianskemu samosprávnemu kraju sa z Ministerstva výstavby podarilo získať finančnú podporu vo výške 165-tisíc eur, ktoré sú určené na rozvoj infraštruktúry cestovného ruchu. Z tejto sumy je 50-tisíc eur určených na štyri podujatia, ktorých cieľom je propagovať Nitriansky kraj ako turisticky atraktívnu destináciu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM