Peter Klimant Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Moravciach a okolí, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Zlatomoravčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Moravciach a okolí, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori, pri bazéne, či pri športovaní… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Zlatých Moravciach, alebo v ich blízkom okolí.

Kalvária Zlaté Moravce

Pokiaľ vám nerobí problém, vybrať sa pár desiatok minút peši od centra mesta, chytať bronz môžete aj na zlatomoraveckej kalvárii. Máte tu pokoj od ruchu mesta a kopec krásnej zelene. Lokalita Háj, v ktorej sa kalvária nachádza, je dostatočne veľká a teda vhodná i na relaxačnú prechádzku, po ktorej si môžete jednoducho roztiahnuť deku na trávu, zobrať knihu do ruky a začať s leňošením.

Vodná nádrž Jelenec

Chytať bronz môžete aj v neďalekom Jelenci, kde nájdete jazero pri peknom lesnom prostredí. I keď je vodná nádrž určená hlavne na rybolov, nič vám nebráni si pri jej brehu rozprestrieť deku a užiť si príjemné slnenie. Okrem toho si tu môžete vychutnať aj parádnu turistiku. Od vodnej nádrže totiž začína turistický chodník, ktorým sa dostanete až k známemu hradu Gýmeš. Tam na vás čaká naozaj parádny výhľad na celé okolie.

Lúka pod hradom Hrušov

Hrad Hrušov netreba zaiste nikomu bližšie predstavovať. Táto krásna zrúcanina sa nachádza len pár kilometrov od Zlatých Moraviec. Z parkoviska máte na výber dve cesty k hradu, kratšiu a dlhšiu po asfaltke, oboma sa dostanete na veľkú lúku pod hradom, kde si môžete jednoducho ľahnúť na svoju deku a začať so slnením. Kulisou vám bude majestátna hradná zrúcanina.

Vodná nádrž Veľké Vozokany

Len kúsok od Zlatých Moraviec, medzi obcami Čierne Kľačany a Veľké Vozokany, nájdeme sympatickú malú vodnú nádrž. Tá sa využíva hlavne na rybolov, kúpanie v tejto vode je len na vlastnú riziko. Pri opaľovaní na brehu však nič neriskujete. Práve naopak. Môžete tu zažiť naozaj príjemný relax. Prostredie je pokojné a veľmi krásne. Ak ste k tomu milovník rybárčenia, určite si tu prídete na svoje.

Park Topoľčianky

Každému je isto veľmi dobre známy park v neďalekých Topoľčiankach. Kopec upravenej zelene, jazierka, fontány a krásny zámok. Toto miesto jednoducho stojí za návštevu počas slnečných dní. Na letné leňošenie je to tam ako stvorené. Bronz môžete chytať pri jednom z jazierok, či už na lavičke, alebo na vašej deke. Okrem toho sa môžete pokochať aj krásnymi pávmi, ktoré tu voľne žijú.

Čítajte tiež:

Moravce varujú pred vysokými horúčavami: Očakáva sa, že teploty stúpnu až takto vysoko!

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v okolí Moraviec, kam si je ísť radosť opekať

Pripravené na leto? 5 tipov od profi trénerky z Moraviec pre sexi bruško do plaviek

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM