Veronika Kalinová Samospráva

Odchod riaditeľa mestského podniku: Prečo mu primátor odňal poverenie na výkon funkcie?

Poverený riaditeľ Mestského strediska kultúry a športu Miroslav Ďuráček už nie je vo vedení mestského podniku. Podľa hovorkyne Vozárovej odišiel a to z tohto dôvodu...

Ilustračný obrázok k článku Odchod riaditeľa mestského podniku: Prečo mu primátor odňal poverenie na výkon funkcie?
Zdroj: Webnoviny.sk

„Primátor Peter Lednár odňal Miroslavovi Duráčekovi poverenie na výkon funkcie po vzájomnej dohode. Dôvodom bol odchod pána Ďuráčeka do nového zamestnania,“ odôvodnila Mária Vozárová, hovorkyňa a právnička Mestského úradu v Zlatých Moravciach.

V meste podľa radnice kolujú mylné informácie

Podľa jej slov dôvodom nebola zmluva s Požitavskou futbalovou akadémiou, ako sa to v meste povráva. „V tejto súvislosti je potrebné zdôrazniť, že zmluva uzatvorená s Požitavskou futbalovou akadémiou bola podpísaná na základe uznesenia mestského zastupiteľstva a na základe návrhu a materiálov, ktoré predložili samotní poslanci zastupiteľstva. Riaditeľ Mestského strediska kultúry a športu jej obsah teda ovplyvniť nemohol,“ vysvetlila hovorkyňa.

Podnik má dočasne poverenú riaditeľku

Výkonom funkcie riaditeľa MSKŠ primátor dočasne poveril súčasnú zamestnankyňu mestského podniku Simonu Holubovú, a to s ohľadom na zachovanie kontinuity vo vedení tohto podniku. „O ďalšom prípadnom postupe pri obsadzovaní miesta riaditeľa tohto podniku ešte nie je rozhodnuté,“ dodala na záver Vozárová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM