Peter Klimant Rôzne

Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Zlatých Moraviec!

Čo v našom meste považujete za najkrajšie? Takúto otázku sme položili desiatkam Zlatomoravčanov vo veku od 18 do 55 rokov. Z ich odpovedí sme zostavili TOP trojku najobľúbenejších miest.

Ilustračný obrázok k článku Obyvatelia nášho mesta rozhodli: TOP 3 najkrajších kútov Zlatých Moraviec!
Zdroj: Dnes24.sk

Je viacero miest v našom meste, ktoré by Zlatomoravčania odporučili návštevníkom Moraviec. Niekto sa rád poprechádza po námestí, iní zas zavítajú do miestnych parkov, či kalvárie.

Najviac z vás si zvolilo…

Miest, ktoré sa môže popýšiť najvyššou obľúbenosťou u obyvateľov odznelo veruže viacero. Víťaz bol však jednoznačný. Najviac ľudí reagovalo odpoveďou – park s mauzóleom rodiny Migazziovcov.

„Najkrajší je podľa mňa park Migazziovcov. Pekná zeleň – prostredie. Je to tam také záhadné, očarujúce, hlavne keď sa stmieva,“ povedala Zlatomoravčanka Adriána (18).

„Najlepšie miesto na prechádzky je pri mauzóleu Migazziovcov. Máte tam pokoj, je tam pekná príroda a i kúsok histórie. Má to v sebe všetko čo má mať,“ prezradil svoj názor Milan (48).

Bodoval kaštieľ a iné

U ľudí poriadne bodovali aj budovy. Najviac v kurze bol Župný dom a kaštieľ Migazziovcov. „Náš kaštieľ je taká najviac reprezentačná budova v Moravciach. Je i pekne v centre a je v ňom múzeum, tak keby sa ma niekto mimo mesta pýtal, že kam sa ísť pozrieť, poslala by som ho tam,“ povedala Jana (32). „Z hľadiska architektúry je top župný dom a z hľadiska prírodných krás je top Park milicionárov ,“ vyjadrila sa Daniela (25).

Medzi ďalšie najčastejšie odpovede, ktoré sa objavovali medzi Zlatomoravčanmi bola aj kalvária, vyššie spomínaný Park mládeže (Park milicionárov), kostol sv. Michala Archanjela i Námestie Andreja Hlinku.

TOP miesta v Zlatých Moravciach podľa oslovených obyvateľov

Takéto je teda konečné poradie:

  • 1. Park s mauzóleom rodiny Migazziovcov
  • 2. Kaštieľ Migazziovcov
  • 3. Župný dom

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM