Viktória Botošová Rôzne

Obrovské zuby, sekera, či kosák: Takto netradične to vyrezalo na jednej novozámockej škole :)

Na Devínskej škole v Nových Zámkoch strašilo. Učitelia i žiaci brázdili triedy školy v maskách.

Ilustračný obrázok k článku Obrovské zuby, sekera, či kosák: Takto netradične to vyrezalo na jednej novozámockej škole :)
Zdroj: Dnes24.sk

Obrovské zuby, sekera, či kosák. Aj takto netradične to vyrezalo na jednej novozámockej škole. Dňa 27.októbra 2015 sa konal na prvom stupni ZŠ Devínska v Nových Zámkoch Helloween. Všetci, vrátane učiteliek prišli oblečení v maskách a chodili strašiť po triedach.

„Trick or treak bolo naše heslo, ktorým sme čarovali. Za strašenie sme dostali cukríky a skvele sme sa pri tom zabavili. Mali sme pekné masky od výmyslu sveta, každý sa úžasne bavil. Cez veľkú prestávku sme mali dokonca módnu prehliadku príšer s výbornou hudbou, ktorá sa konala na chodbe,“ vysvetľuje Maximilián Szabó, žiak z 3.A.

Čo bol ten Helloween vlastne žač? Aj to nám pekne poporiadku vysvetlil. „Je to vlastne deň čarodejníc, ktorý sa oslavuje v tomto období. Hlavnými znakmi sú vyrezávané tekvice, v ktorých svieti zapálená sviečka. Deti sú prezlečené v strašidelných maskách, v ktorých chodia od domu k domu a čakajú výslužku v podobe sladkostí,“ dodal Maximilián.

Foto: Archív ZŠ Devínska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM