Peter Klimant Šport

Obrovská pocta pre športovkyňu z Moraviec: Za svoju činnosť získala ocenenie od olympijského výboru

Každý šport je náročný a vybojovať si na tomto poli úspech vyžaduje poriadnu drinu. Svoje o tom vie aj naša úspešná športovkyňa, ktorá dlhé roky pomáhala k rozvoju športu v našom meste. Jej zásluhy neostali bez povšimnutia. Slovenský Olympijský výbor jej udelil významné ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Obrovská pocta pre športovkyňu z Moraviec: Za svoju činnosť získala ocenenie od olympijského výboru
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa v Bratislave uskutočnilo 48. valné zhromaždenie Slovenského olympijského výboru (SOV), v rámci ktorého sa uskutočnilo odovzdanie výročných ocenení SOV za rok 2014. Medzi ocenenými nechýbala ani športovkyňa zo Zlatých Moraviec.

Veľkej pocty sa dostalo členke zlatomoraveckého pozemného hokeja Zuzane Jakabovej. Tá si z rúk prezidenta Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára prevzala Plaketu SOV pre osobnosti, ktoré svojou činnosťou významne prispievajú k rozvoju olympizmu a športu.

„Bývalá čs. reprezentantka v pozemnom hokeji a neskôr reprezentačná trénerka Slovenska Zuzana Jakabová má dlhoročné zásluhy o rozvoj tohto športu v Zlatých Moravciach a okolí. Trénersky viedla celé generácie hráčok, ktoré tvorili a tvoria základ reprezentačného družstva. V roku 2004 založila klub pozemného hokeja HOKO Zlaté Moravce, v ktorom je hlavná trénerka mládeže a dorastu,“ charakterizoval úspešnú Zlatomoravčanku Jozef Liba, generálny tajomník SOV.

Čítajte tiež:

Palec hore pre tanečníkov z Moraviec: Pozrite, ako zažiarili na Majstrovstvách Slovenska

Foto: Slovenský zväz pozemného hokeja

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM