Peter Klimant Kultúra

Obrazy, ktoré vyrážajú dych: Na výstave v Moravciach uvidíte aj autoportrét nahého autora!

Kultúry v meste nie je nikdy dosť. Pre všetkých milovníkov umenia máme dobrú správu. V Zlatých Moravciach je otvorená nová výstava mladého maliara. A je sa na čo pozerať!

Ilustračný obrázok k článku Obrazy, ktoré vyrážajú dych: Na výstave v Moravciach uvidíte aj autoportrét nahého autora!
Zdroj: Dnes24.sk

Výstavu obrazov mladého umelca Mária Absolona nájdete na prízemí budovy Mestského strediska kultúry a športu. Pozrieť si ju môžete každý pracovný deň od 15:30 do 17:00 hodiny. Potrvá až do konca októbra.

Napriek tomu, že tento mladý umelec je samouk, v jeho práci to vôbec nie je badať. Umeniu sa venuje už dlhšiu dobu. „Venujem sa tomu už od mala, ale vždy to bolo obdobné. Záležalo aj od citového rozpoloženia alebo udalostí. Aktívnejšie sa tomu venujem asi rok a pol. Nedoviedlo ma k tomu nič konkrétne, ale občas som mal chuť dať na papier svoj pocit v nejakej forme a preto mám rád aj surrealizmus,“ prezradil pre nás mladý umelec. Momentálne pri svojej práci najviac využíva techniku olejomaľby. „Dobre sa s tým pracuje a farby sú živé. i keď najčastejšie používam len čiernu a bielu,“ povedal Absolon.

K jeho najnovšej výstave ho podľa jeho slov „dokopal dav“. Prezradil nám, ktorý obraz z výstavy si cení najviac . „Môj favorit je posledný obraz aktu – autoportrétu. Neskôr bude mať pokračovanie vo forme ďalších dvoch obrazov. Rovnako mám v obľube i obraz s názvom Bol to len sen,“ dodal umelec. Okrem toho, na výstave uvidíte viaceré realistické portréty aj surrealistické di­ela.

Foto: osobný archív Mária Absolona

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM