Kultúra Rôzne

OBRAZOM: Mikuláš zavítal do Zlatých Moraviec, rozsvietil i stromček

Už tradične sa na Mikuláša nerozžiarili len detské oči po nájdení sladkých dobrôt v čižmičke, ale taktiež aj množstvo svetiel na vianočnom stromčeku v centre mesta. Postaral sa o to Mikuláš spolu s anjelom a čertom na zlatomoravskom námestí.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Mikuláš zavítal do Zlatých Moraviec, rozsvietil i stromček
14
Galéria

V stredu popoludní bolo v centre Zlatých Moraviec poriadne rušno. Námestie Andreja Hlinku sa zaplnilo deťmi a ich rodičmi. Tí prišli spoločne privítať svätého Mikuláša, ktorý do Zlatých Moraviec zavítal aj spoločne so svojimi dvoma pomocníkmi – anjelom a čertom.

Mikuláš dorazil na námestie presne o 16:00 hodine. Priviezol ho koč ťahaný jedným koníkom. Hneď po svojom príchode privítal všetkých prítomných ľudí. Nasledovalo slávnostné zapnutie osvetlenia vianočného stromčeka Zlatých Moraviec, ktoré bolo spustené na povel Mikuláša, tlesknutím jeho rúk.

Po rozžiarení stromčeka začali k Mikulášovi chodiť postupne deti. Recitovali mu básne, spievali piesne. Mikuláš ich za to odmenil sladkou maškrtou. Tú však dostalo každé dieťa, i tie hanblivejšie, ktoré uja Mikuláša len pozdravili. Pozrite si zábery z príchodu Mikuláša do Zlatých Moraviec v našej priloženej fotogalérii.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM