Peter Klimant Správy

Občianske združenie bojuje proti spaľovni plastov: Pripravuje špeciálne zhromaždenie

Občianske združenie Život pre Moravecko sa rozhodlo zorganizovať špeciálne zhromaždenie, ktoré sa bude zaoberať možnou výstavbou spaľovne plastov v Zlatých Moravciach. Členovia združenia na ňom prezradia svoje názory a obavy k celému projektu spaľovni.

Ilustračný obrázok k článku Občianske združenie bojuje proti spaľovni plastov: Pripravuje špeciálne zhromaždenie
Zdroj: Webnoviny.sk

Občianske združenie Život pre Moravecko organizuje tento týždeň v Zlatých Moravciach špeciálne informačno-vzdelávacie zhromaždenie, ktorého súčasťou bude aj kultúrny program. „Obyvatelia mesta a okolitých obcí budú oboznámený o možných rizikách energetického zhodnocovania plastov v Zlatých Moravciach na ich zdravie a životné prostredie,“ informuje združenie.

Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 10. júla o 16:30 hodine na Námestí Andreja Hlinku v Zlatých Moravciach.

Ľudia sa vraj o svoje zdravie boja

Život pre Moravecko touto akciou reaguje na možnú výstavbu spaľovne plastov v Zlatých Moravciach. Podľa ich slov sa ľudia z mesta obávajú o svoje zdravie a o životné prostredie.

„Obyvatelia mesta a okolitých obcí sa obávajú o svoje zdravie a zdravie svojich detí, o životné prostredie a celý ekosystém, ktorý bude narušený dôsledkom exhalátov zo spaľovacích motorov, ich hlukom, vibráciami a únikom karcinómov ako sú dioxíny, furány a ďalšie zatiaľ neidentifikovateľné zlúčeniny,“ informuje združenie.

Čaká sa na investora

Celý projekt spaľovne v súčasnosti stojí na jednom mieste. Čaká sa na vyjadrenie investora k pripomienkam k zámeru. „Teraz prebieha proces posudzovania EIA a čaká sa na zverejnenie správy investora k závažným pripomienkam k zámeru,“ dodalo združenie Život pre Moravecko.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM