Správy

Novinky pri rehabilitácii: Zlatomoravská nemocnica zaviedla nový liečebný postup

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, priebežne zavádza moderné procesy liečby i na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Najnovšie prichádza s touto novinkou...

Ilustračný obrázok k článku Novinky pri rehabilitácii: Zlatomoravská nemocnica zaviedla nový liečebný postup
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Ako uviedla spoločnosť AGEL SK, najnovší liečebný postup zavedený na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie je takzvaný SM systém. Podľa Alžbety Sivej, hovorkyne spoločnosti, ide o cvičenie s elastickým lanom spolu so správnym dýchaním, ktoré sa v krátkom čase stalo veľmi obľúbenou technikou.

„Tento cvičebný postup je veľmi jednoduchý, fyziologický a hlavne účinný. Posilňujú sa ním oslabené svaly a uvoľňujú svaly preťažené. Cvičenie sa odporúča aj tehotným ženám a ženám po pôrode, na upevnenie svalstva panvového dna a pre návrat do kondície pred pôrodom,“ povedala Sivá.

"Stačí iba 10 minút denne správneho cvičenia na dostavenie vytúženého výsledku. Vzhľadom k tomu, že účinnosť cvikov závisí od ich správneho prevedenia, odporúčajú sa všetky SM cvičenia konzultovať s odbornými terapeutmi,“ doplnila vedúca lekárka oddelenia Dana Poláková.

Marta Eckhardtová, riaditeľka nemocnice, informovala, že chod celého pracoviska vedie vedúca lekárka so špecializáciou v odbore FBLR a certifikátom SM systému. "Rehabilitačnú starostlivosť pacientom zabezpečujú certifikované fyzioterapeutky a zdravotná sestra,“ dodala Eckhardtová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM