Rôzne

Novinka na hrade Hrušov: Pre návštevníkov bude pripravená nová tabuľa

Na hrade Hrušov pribudne už čoskoro obojstranná informačná tabuľa. Pri jej oficiálnom predstavení sa na hrade uskutoční aj malá slávnosť. Na toto sa môžeme tešiť...

Ilustračný obrázok k článku Novinka na hrade Hrušov: Pre návštevníkov bude pripravená nová tabuľa
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne predstavenie novej obojstrannej informačnej tabule sa na hrade Hrušov uskutoční v sobotu 7. októbra so začiatkom o 15:00 hodine. Informovalo o tom občianske združenie (OZ) Leustach, ktoré sa o hradnú zrúcaninu dlhodobo stará a opravuje ju.

Ako uviedlo OZ Leustach, nová tabula bude umiestnená v priestoroch druhého predhradia. Jej názov bude „Hrušov v premenách času“. „Informuje návštevníkov o konzervácii hradu Hrušov v rokoch 1928 – 1930 a o činnosti OZ Leustach na hrade v rokoch 2004 – 2017,“ uviedlo združenie.

Súčasťou akcie bude vystúpenie hudobnej skupiny Musicantica Slovacca. Po krátkom hudobnom programe je na pláne sprievod po areáli hradu. V rámci neho členovia OZ Leustach predstavia aj nimi vykonané práce za posledné obdobie.

Pokiaľ ste sa rozhodli prísť na túto akciu autom, podľa vyjadrenia organizátorov bude parkovanie zabezpečené na Veľkej lúke pod hradom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM