Lucia Lauková Správy

Nové parkovisko na Chrenovej niektorí obyvatelia nechcú: Mesto rozhodlo!

Problém nedostatku parkovacích miest poznáme v Nitre dôverne. Niektorým obyvateľom mestskej časti Chrenová sa plánovaná výstavba nového parkoviska nepáči. Spísali petíciu.

Ilustračný obrázok k článku Nové parkovisko na Chrenovej niektorí obyvatelia nechcú: Mesto rozhodlo!
Foto: Tímea Kamenická / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás nedávno informovali, na stole Útvaru hlavného kontrolóra v Nitre pristála petícia týkajúca sa chodníka na Pražskej ulici. Nebola však zďaleka posledná. Tentokrát obyvatelia ulice Kozmonautov č. 10,12,14 spísali a doručili, Útvaru hlavného kontrolóra v Nitre, ďalšiu petíciu. „Ako dôvod občania uvádzajú narušenie kvality života v tejto lokalite, znehodnotenie prírodného rázu časti krajiny, zníženie bezpečnosti chodcov, využívanie parkoviska návštevníkmi Centra voľného času DOMINO, jazykovej školy a ďalšími. Petíciu podpísalo celkom 23 občanov,“ uvádza sa v oznámení o výsledku prešetrenia petície.

Nedostatok parkovacích miest

Ako vyplýva z oznámenia o výsledku prešetrenia petície, požiadavka na nové parkovisko prišla od občanov tejto lokality. „Budovanie parkovísk považujú obyvatelia, vzhľadom k ich veľkému nedostatku v rámci celého mesta, za mimoriadne naliehavé a potrebné,“ píše sa v oznámení o výsledku prešetrenia petície.

Je vydané stavebné povolenie

Na vypracovanie projektovej dokumentácie bol však už vybraný spracovateľ a mesto na tento účel už schválilo finančné prostriedky. „Z uvádzaného vyplýva, že na akciu už boli vynaložené finančné prostriedky. V tomto čase je vydávané stavebné povolenie na stavbu. V prípade zastavenia realizácie investičnej akcie by prišlo k nehospodárnemu a neefektívnemu použitiu finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Výbor mestskej časti č. 7 Chrenová, Janikovce jednohlasne potvrdil svoju požiadavku na vybudovanie parkoviska na ul. Kozmonautov podľa vypracovanej projektovej dokumentácie,“ uvádza sa v oznámení o výsledku prešetrenia petície. Hlavný kontrolór mesta Nitry, Darina Keselyová vzhľadom na uvedené dôvody, petíciu zamietla.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM