Kristína Striešková Rôzne

Nové ihrisko pre hokejbalistov?

Nový predseda Výboru hokejbalovej ligy, Michal Cimmermann, vypracoval projekt hokejbalového ihriska, ktoré v Moravciach chýba. Je len na mestských poslancoch, či návrh na lepšie podmienky hokejbalu schvália.

25-ročný športovec Michal hráva hokejbal už desať rokov, preto by zlé hracie podmienky rád vylepšil. Teraz sú hráči odkázaní na betónovú platňu vedľa Centra voľného času, tá však nespĺňa všeobecné parametre. Hokejbal nie je v Moravciach žiadnou novinkou. Jeho začiatky siahajú až do roku 1986, kedy moravecká liga vznikla. Je považovaná za jednu z prvých na našom území a momentálne sa skladá z 255 hráčov. Liga sa hrá na miestnej úrovni, no Michal a pár ďalších Moravčanov však hrá aj 1. ligu za tím Routiners. Túto sezónu skončili celkovo na ôsmom mieste.

Po predložení a prediskutovaní Michalovho návrhu s primátorom, je primátor nápadu naklonený. Všetko však leží na pleciach mestských poslancov, ktorí budú o návrhu rozhodovať až budúci rok. Nová sezóna teda opäť začne na „starej známej“ platni. Mesto prispieva hokejbalistom na sezónu sumou 500€, štartovné pre hráčov je 70€. Nové ihrisko by bolo však o „trochu“ drahšie, celkovo by stálo približne 60 000€.

Potencionálne ihrisko by sa malo vybudovať v areáli zimného štadiónu, kde sa momentálne uskutočňuje meranie podložia areálu. Sondáž podložia poskytne informácie potrebné na posúdenie vhodnosti zvoleného miesta. Nové ihrisko by značne zasiahlo do fungovania ligy. Zmenili by sa isté pravidlá ako typ loptičky, rozmery ihriska či výstroj brankárov. Je zrejmé, že hokejbal má v našom meste slušnú základňu nadšencov, rovnako i dlhoročnú tradíciu. Poslanci tak majú možnosť rozhodnúť, či sa tento šport u nás posunie o stupienok vyššie.

Autor: Adriana Blahová

projekt hokejbal
13
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM