Lucia Lauková Rôzne Rôzne

Nitru navštívili rakúski dobrovoľníci Maltézskej pomoci: Ľudom s postihnutím ukázali naše pamiatky

Dobrovoľníci Maltézskej pomoci navštívili Nitru. V rámci výletu na Slovensko si naše mesto pod Zoborom vybrali ako prvú zastávku.

Ilustračný obrázok k článku Nitru navštívili rakúski dobrovoľníci Maltézskej pomoci: Ľudom s postihnutím ukázali naše pamiatky
Zdroj: TASR

Dobrovoľníci Maltézskej pomoci pôsobiaci vo Viedni a v Salzburgu sa so svojimi zverencami na invalidných vozíkoch vybrali na návštevu Slovenska. Ich prvou zastávkou bola v piatok 13. a sobotu 14. mája starobylá Nitra. Štyri mladé ženy a štyria mladí muži v uniformách rakúskej Malteserhilfe pod vedením Pavla Bachledu, pôvodom Slováka, priviezli v sanitných vozidlách označených bielymi maltézskymi krížmi päticu pacientov s rôznymi formami postihnutia pripútaných na invalidné vozíky. V Nitre ich privítali miestni dobrovoľníci Maltézskej pomoci Slovensko (MPS), ktorí sa postarali o ich ubytovanie, stravu, ale aj kultúrny program.

Vďaka tomu sa mohli návštevníci z Rakúska oboznámiť s pamätihodnosťami Nitry, radnica im poskytla sprievodcu. Videli Nitriansky hrad, Katedrálu sv. Emeráma, Diecéznu knižnicu a ďalšie.

Po skončení sa vydali smerom na Vysoké Tatry a Levoču. Informoval Tibor Ujlacký, hovorca MPS. Podľa neho pozoruhodná aktivita mladých Rakúšanov v uniformách Maltézskeho rádu môže byť motiváciou aj pre Slovensko, kde je tiež nemálo trpiacich na invalidných vozíkoch. K pomoci pritom niekedy stačí tak málo. Chuť, vôľa a láska k blížnemu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM