Lucia Lauková Samospráva

Nitriansky kraj sa pripojí k turistickému projektu na Malom a Mošonskom Dunaji

Cieľom projektu je oživiť cestovný ruch v okolí Malého a Mošonského Dunaja. Celkové náklady projektu sú viac ako 2,8 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Nitriansky kraj sa pripojí k turistickému projektu na Malom a Mošonskom Dunaji
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bude partnerom slovensko-maďarského projektu, ktorého cieľom je oživiť cestovný ruch v okolí Malého a Mošonského Dunaja. Celkové náklady projektu sú viac ako 2,8 milióna eur. Väčšina z nich bude hradená z fondov Európskej únie (EÚ), podstatná časť aktivít sa bude realizovať na území Maďarska.

Kto sa zapojí?

Ako informoval riaditeľ Úradu NSK Dušan Guťan, k partnerom projektu patrí na slovenskej strane aj bratislavská mestská časť Vrakuňa, obce Most pri Bratislave, Zálesie a Malinovo a tiež Trnavský samosprávny kraj, lodenica KCK Šamorín, Agentúra pre výskum mobilných technológií a mesto Kolárovo. „Na maďarskej strane je to mesto Mosonmagyaróvár a ďalších 25 obcí v lokalitách na Mošonskom Dunaji,“ uviedol Guťan.

Cieľ projektu

Ako pripomenul, hlavným cieľom projektu Objavte Malý a Mošonský Dunaj na bicykli a na člne je vybudovanie ucelenej cezhraničnej destinácie, ktorá bude spoločne propagovaná a bude poskytovať služby v oblasti rekreácie, relaxu, kultúry, športu a turizmu na území pozdĺž úsekov riek Malý a Mošonský Dunaj.

Rozvoj cestovného ruchu

Podľa autorov projektu ide o územie, kde oba toky vytvárajú najrozsiahlejšiu vnútrozemskú deltu v Európe. Splavy a cyklistika v spojení s kultúrou a gastronómiou Žitného ostrova sú podľa nich základom pre rozvoj cestovného ruchu v tejto oblasti. NSK by sa na projekte podieľa aktivitami v hodnote takmer 80 000 eur. Pôjde predovšetkým o vývoj spoločného webového nástroja a mobilnej aplikácie, realizáciu workshopov, printové výstupy a tvorbu videospotu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM